okt 16, 2020
11 Views
0 0

Minek az embernek ellenség, ha a munkatársa is simán megmérgezheti?

Written by

Letartóztattak egy olasz nőt, mert az benzodiazepint, vagyis altató hatású gyógyszert kevert a kolléganője cappuccinójába úgy kilenc hónapon keresztül, és úgysem találja ki, miért. 

Arról is szólhatna történet, hogy mikor, miért, vagy, hogy éppen mennyire rivalizálnak egymással a nők, és lehetne vizualizálni, hogy az egyik tépi a másik haját, mert az ugyanolyan árnyalatú rúzst használt, vagy nagyobb a melle, de ebben az esetben teljesen másról van szó. 

Képünk illusztráció!Képünk illusztráció!

Képünk illusztráció!

Fotó: Shutterstock

Kezdjük tehát az elején. A történetről a Sky News adott hírt, ez alapján egy biztosítónál dolgozó 53 éves nő meghallotta a pletykát, hogy valószínűleg kirúgások lesznek a cégnél, ezért úgy akarta elérni, hogy ne őt, hanem hasonló munkakörben dolgozó munkatársát – aki szintén nő – rúgják ki, hogy a mindennapos kávézgatásaik közben a fentebb említett szerből csempészett az áldozat kávéjába. Aki nem nagyon értette, hogy mi történik vele, de amikor munkából hazafelé autójával belehajtott egy fába, elkezdett gyanakodni. Kivizsgáltatta magát, de az orvosok nem jutottak semmire. Ekkor kezdett hősünk gyanakodni, hogy a kávéval lehet valami. 

Aztán az egész kávé-ügy nagyon gyanús lett neki, amikor munkatársa azt mondta neki:

Ugyan, ez csak egy kis kávé, hát mit árthat neked?

Hősünknek aztán nem is kellett több: kért egy kis kávét, de nem itta meg az egészet. A maradékot elvitte elemzésre, és láss csodát, a mintából kimutatták, hogy elég nagy mennyiséget csempésztek a fentebb nevezett benzodiazepinből a délutáni kávéjába. Ezután a nő nyilván hívta a rendőrséget is, és bár ez még 2017-ben volt, az ítéletet nemrég mondták ki: a méregkeverőt jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélték.

A slusszpoén pedig itt jön: utólag kiderült, hogy a cég akkoriban nemhogy nem tervezett elbocsátásokat, hanem

éppen munkaerőt keresett. 

A mai nap tanulsága tehát egyrészt, hogy nem feltétlenül kell elhinni minden pletykát, másrészt pedig: jobb, ha mérlegeli, hogy mely munkatársával hajlandó kávézgatni. 

index.hu/mindekozben/poszt/2020/10/16/minek_az_embernek_ellenseg_ha_a_munkatarsa_is_siman_megmergezheti/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Mindeközben
banner

Vélemény, hozzászólás?