máj 4, 2021
8 Views
0 0

„Mindenki tudja, hogy emocionális ember” – Védelmébe vette a focipályán őrjöngő Shane Tusupot a TVE ügyvezetője

Written by

Az NB III Nyugati csoportjában éllovas III. Kerületi TVE tehetséggondozó programjában az erőnléti edzéseket vezető amerikai szakember a gárda hétvégi, a Komárom elleni idegenbeli bajnokiján (1-2) keveredett heves szóváltásba az ellenfél szurkolóival, s le kellett fogni, hogy ne menjen neki a drukkereknek. „B.szódjatok meg mind” – üvöltötte angolul az őt sértegető helyiek felé a felvételek tanúsága szerint.

(A legfrissebb hírek itt)

Szabó Bence, a klub ügyvezetője ugyanakkor védelmébe vette a trénert, szerinte semmi olyan nem történt a találkozó után, ami egy kiélezett rangadón ne fordulhatna elő.

– Feszült meccs volt négy piros lappal, ami a lelátón is érződött. A komáromi szurkolók dühét is megértem, hiszen hat győztes meccs után 1-0-ra vezetett a csapatuk, majd kaptak két piros lapot, és megfordítottuk a mérkőzést – mondta az eset kapcsán Szabó, aki elégedett a klubnál október óta tevékenykedő Tusup munkájával. – Shane-ről mindenki tudja, hogy emocionális ember, és háromszoros olimpiai bajnok edző, amit senki nem tud elvenni tőle. Aki a sportban olyan eredményeket ért el, mint ő, tudja, ez azzal jár, valaki szereti, valaki nem. Fontos láncszeme a stábunknak, minden mérkőzésre elkíséri a csapatot. Bár a kispadra nem ülhet le, a közelből, a lelátóról szurkol, amiben tud segít, az öltözőben is szól a fiúkhoz.

Tusup a viselkedésével, érzelmi kitöréseivel már Hosszú edzőjeként is sokakat magára haragított, szenvedélyessége pedig mit sem változott az évek során.

– Sosem terveztem el előre, hogy mit fogok csinálni a versenyek alatt, szó sincs arról, hogy bolondot akartam volna csinálni magamból. Nálam ez ösztönös reakció. Egyszerűen izgatottá váltam, mert azt éreztem, részese lehetek valami fantasztikus dolognak. Az emberek ilyenkor csak a belőlem előtörő energiát látták – mondta korábban a 24.hu-nak a megosztó tréner, aki jelenleg Holoda Péter úszó mellett több labdarúgót segít tanácsaival.

Bozsikot is kiállították

A Komárom trénere, a korábbi szövetségi kapitány Bozsik Péter is a kiállítás sorsára jutott reklamálás miatt.

– Alapvetően egy jó meccs volt, amit a játékvezetői ítéletek szerintem elég fölöslegesen felkavartak, erre pedig nem mindenki reagált jól, bár Shane Tusup esetét én magam nem láttam – mondta lapunknak a szakember.

www.blikk.hu/sport/magyar-foci/shane-tusup-fociszurkolok-balhe-tve-ugyvezeto/h2j5jlh

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?