ápr 16, 2021
7 Views
0 0

Mindenképpen szeretné teljesíteni Törőcsik Mari végakaratát Varnus Xavér

Written by

– Tudom, hogy ez volt a kívánsága. Jelen pillanatban nem lehet elhagyni Kanadát. Itt Új-Skóciában nagyon kevés megbetegedés volt, buborékba zárva élünk, beoltva sem vagyok. A világ jó része ugyan elbúcsúzna személyesen Maritól, de most nem lehet, elképzelhetőnek tartom, hogy a lánya, Teréz ezért későbbre halasztja a temetést. Amennyire ismerem Marit, nem tudom, mennyire akarna nagy és nyilvános temetést – latolgatja a lehetőségeket az orgonaművész.

(A legfrissebb hírek itt)

– Azt szerette volna, ha Pélyen, a szülőfalujában Bokros Levente atya, akivel nagyon jó barátságban volt, beszentelné a hamvait, én játsszak orgonán, egy falusi kisgyermek mondjon el egy Pilinszky-verset az emlékére, aztán a hamvait szórják a Tiszába, hogy a Feket-tengerben újra találkozhasson szertett párjával, Maár Gyulával – emlékszik a csodálatos művésznő kívánságára Xavér, aki mindenképpen, még a világ másik feléről is szeretné teljesíteni a Törőcsik Mari kívánságát.

Mindenképpen szeretné teljesíteni Törőcsik Mari végakaratát Varnus Xavér

Mindenképpen szeretné teljesíteni Törőcsik Mari végakaratát Varnus Xavér

– Ha másképpen nem megy és személyesen nem tudok hazautazni, innen a templomból muzsikálnék Mari tiszteletére, amit kivetítőn lehetne a technika segítségével élőben közvetíteni – mondta a Blikknek az orgonaművész, aki édesapja révén ismerte meg és kötött életre szóló barátságot a művésznővel.

– Édesapám a Kölyök című filmben zongorázott az ötvenes években, akkor kötöttek barátságot. Kiskamaszként ismertem meg őt, aki egy csoda volt, minden közös pillanatunk emlékét őrzöm – fogalmazott Varnus Xavér.

Mint azt a Blikk is megírta, a Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznőt életének 86. évében, hosszas betegség után pénteken hajnalban érte a halál. A Törőcsik Mariról szóló megemlékezések reggel óta elárasztották a közösségi médiát, többen megtörten nyilatkoztak a sajnálatos hír kapcsán, köztük a színésznő egykori férje, Bodrogi Gyula is.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!

EXTRA AJÁNLÓ
Tavaszi megújuló praktikák, amiket mindenkinek ki kellene próbálnia (x)
A leggyakoribb női intim problémák és megoldásaik (x)

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/torocsik-mari-halala-vegakarat-varnus-xaver-orgonamuvesz/xdr2bw1

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?