ápr 14, 2021
7 Views
0 0

Minden idők legnagyobb pénzügyi csalássorozata fűződik a nevéhez: veseelégtelenség okozta a milliárdos csaló halálát

Written by

5 perce

Elhunyt Bernard Madoff, a minden idők legnagyobb piramisjátékát létrehozó befektetési menedzser / Illusztráció: Pexels

Elhunyt Bernard Madoff, a minden idők legnagyobb piramisjátékát létrehozó befektetési menedzser / Illusztráció: Pexels

Egy észak-karolinai szövetségi fegyintézetben 82 éves korában elhunyt a piramisjátékért elítélt Bernie Madoff amerikai befektetési menedzser – közölte szerdán a CBS amerikai televízió és a The Washington Post című lap a büntetésvégrehajtási hatóságokra hivatkozva.

Bernie Madoff amerikai üzletember nevéhez fűződik a minden idők talán legnagyobb pénzügyi csalássorozata, amely 65 milliárd dollár (20 ezer milliárd forint) kárt okozott az ügyfeleknek. A Nasdaq volt elnöke, illetve a Bernard L. Madoff Investment Securities LLC alapítója és vezetője 2008-ban, a pénzügyi világválság csúcspontján bukott le; 2009 júniusában 150 év szabadságvesztésre ítélték. Azóta börtönben raboskodott.

(A legfrissebb hírek itt)

Tárgyalásán tizenegy vádpontban vallotta magát bűnösnek, a többi között csalás és pénzmosás bűncselekményében. Éveken át mesés nyereséggel kecsegtette befektetőit, amit újabb lépre ment befektetők pénzéből fizetett ki. Amikor a csalás lelepleződött, sokan elvesztették megtakarításaikat. A per során Madoff bevallotta, hogy a rá bízott pénzt sosem fektette be.

Madoff 2020 februárjában a The Washington Postnak adott interjújában tudatta, hogy halálos beteg. Elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt kérvényezte idő előtti szabadlábra helyezését, amit azonban nem hagytak jóvá. Ügyvédje akkor közölte, hogy Madoff súlyos veseelégtelenségben szenved, így valószínű, hogy csak másfél éve maradt hátra.

Ez is érdekelheti: Elhunyt a piramisjátékért elítélt Bernard Madoff második fia

(MTI)

Cseréje le autóját biztonságosabbra!

Itt a rossz idő, ha finanszírozást keres autócseréhez, a Bank360 autóhitel kalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.

EXTRA AJÁNLÓ
Így öltözzünk kiránduláshoz, hogy kényelmes legyen (x)
A Rossmann is készül a Glamour-napokra! Részletek az akciós újságban (x)
Bernard Madoff gyász elhunyt

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/bernard-madoff-gyasz-befektetesi-menedzser/c8jl0ff

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?