ápr 27, 2021
7 Views
0 0

“Mindegy, hogy a füvet nyírják le, vagy az áramszámlámat fizetik” – mondta Kósa Lajos az önkormányzatoknak járó pénzekről

Written by

“Mindegy, hogy a füvet nyírják le, vagy az áramszámlámat fizetik” – mondta Kósa Lajos az önkormányzatoknak járó pénzekről

Az önkormányzatok többször is felajánlották a kormánynak a segítségüket az oltási program lebonyolításban. “Ez nagyszerű, de nincsen rá szükség. Van egy komplett logisztika, egy nagyszerűen teljesítő háziorvosi hálózat” – jelentette ki Kósa Lajos az Egyenes beszédben.

Hátrányos helyzetben az ellenzéki önkormányzatok?

A Fidesz alelnöke szerint sok mindenben fel lehet ajánlani a segítséget, de pont az oltási program az, ami jól működik, így nincs rá szükség.

Arra a kérdésre, hogy hová lett az az ígéret, hogy egyenként tárgyalnak az önkormányzatokkal a kompenzációért, Kósa Lajos kijelentette, hogy ez már megtörtént. Volt tárgyalás a Megyei Jogú Városok Szövetségével, a fővárossal, egyéb szövetségekkel. Az önkormányzatok kifejezetten komoly fejlesztési pénzekkel rendelkeznek – jelentette ki Kósa.

Kósa Lajos szerint olyan nem volt, hogy elvettek valamit az önkormányzattól, és a kormánynál maradt volna.

Az elvonás úgy értendő, hogy a pénz az embereknél maradt és nem került az önkormányzatokhoz. Kósa kijelentette, hogy nem csak az ellenzéki vezetésű önkormányzatok, hanem mindenki célhoz kötötten kapott kompenzációt.

Kósa szerint teljesen megosztott a polgármesterek tábora kormánypárti-ellenzéki szinten: az ellenzékiek azt mondják nincsen pénz, de a kormánypártiak kijönnek a pénzből.

Az önkormányzati választások után a budapesti kerületek úsztak a pénzben. Égnek a lámpák, van takarítás, minden önkormányzat el tudja látni a feladatait, nem volt még arra példa, hogy a kormánynak át kellett volna vennie ezeket – vélekedett a politikus.

Miközben politikai célokkal kongatják a vészharangot az ellenzékiek, a helyzet egészen más – szögezte le Kósa.

A legtöbb pénzt a főváros kapta külön beruházásokra – Kósa szerint ez olyan, mintha Rónai Egontól nem pénzt kérne, hanem azt, hogy nyírja le a füvet, tartsa fenn a házát, ez is támogatás. ​

Kósa úgy látja, hogy a 2022-es költségvetésben az önkormányzatoknak több százmilliárddal nagyobb keretet irányoztak elő, mint az előző években.

“Mindegy, hogy a füvet nyírják le, vagy az áramszámlámat fizetik” – összegezte Kósa Lajos az önkormányzatoknak járó költségvetési támogatások kérdését.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210427-mindegy-hogy-a-fuvet-nyirjak-le-vagy-az-aramszamlamat-fizetik-mondta-kosa-lajos-az-onkormanyzatoknak-jaro-penzekrol

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?