febr 20, 2021
8 Views
0 0

Milliókat tüntetett el és még a kínai maffia is elrabolta a debreceni csalót, akinek nyomába eredtünk (Az Ügy – 20.30-tól!)

Written by

Milliókat tüntetett el és még a kínai maffia is elrabolta a debreceni csalót, akinek nyomába eredtünk (Az Ügy – 20.30-tól!)

Egészen szürreálisnak tűnik Az Ügy mai adásában kibontakozó történet, amelynek főszereplője egy debreceni férfi, aki több vállalkozónak és magánembernek is meglovasította a pénzét. Az összeg tetemes, az általa okozott kár azonban nem pusztán anyagi természetű, hiszen a károsultakat nem csupán anyagi veszteség érte. Az állandó hitegetés, a felismerés, hogy valószínűleg már soha nem kapja vissza az általa befektetésnek szánt összeget, nem könnyű. És azt sem egyszerű megélni, hogy nem tehet semmit. Mert az igazságszolgáltatás malma lassan őröl.

Elkeseredett vállalkozó kereste meg szerkesztőségünket. Tompó Attilát egy debreceni férfi károsította meg a veszélyhelyzet idején. Az ismert üzletember egyedül neveli kisfiát, nem akarta elbocsátani alkalmazottait a pandémia alatt, ezért újabb források után kutatva próbálta fenntartani vállalkozását. Két kamionnyi kesztyűt rendelt meg, a pénzt átutalta, az áru azonban nem érkezett meg. T. Roland napokig hitegette, majd közjegyző előtt elismerte, hogy a Tompó által utalt pénzt saját céljára fordította. Tompó feljelentést is tett, az ügyben ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást, és annak ellenére sem hallgatták ki T. Rolandot, hogy számos okirat bizonyítja: jelentős kárt okozott több vállalkozónak is. Tompó Attila ugyanis nem az egyetlen, akinek a pénzét eltüntette; októberben, a felszámolási eljárásban már az ötvenmilliót is meghaladta az az összeg, amit különböző vállalkozók utaltak át számára. Az ügyben egy patikahálózat is érintett.

Tompó Attila ügyvédje, Pikali Petra elmondta: a feljelentést megtették, azonban még mindig nem történt meg az ügyben a gyanúsítás, a nyomozás folyamatban van. Megpróbáltuk elérni a férfit, de egyetlen telefonszám sem volt már elérhető, ezért stábunk Debrecenbe utazott. T. Rolandot barátnőjének házában sikerült megtalálni, ő azonban nem kívánt nyilatkozni, sőt, fenyegetőzött, majd kihívta a rendőrséget is, amiért ott forgattunk. Azonban ott volt egy másik károsult is, aki arcát nem vállalva ugyan, de elmesélte, tőle milyen módszerrel csalt ki pénzt a férfi és miként hitegette azzal, hogy visszaadja. Arról is beszélt, hogy T. Roland egy dunaújvárosi politikusra hivatkozik, akinek rendőr barátnője van. (Vajon ki lehet az..?) De számtalan más módon is megpróbált kibúvót találni, hogy miért nem fizeti vissza az általa felvett pénzeket: egy hangfelvételen arról beszél, hogy elrabolta a kínai maffia, majd azt is elmondja, hogy a szülei segítségével kártyázta ki a cégekből a pénzt. (Őket is kerestük, nem voltak otthon. Bár T. Roland cége arra a címre van bejelentve, a vállalkozás neve nincs feltüntetve sehol.)

Azt, hogy miként tudta elérni, hogy tapasztalt üzletembereket is kihasználjon, Végh József kriminálpszichológus fejtette ki. Az ismert szakember arról is beszélt, hogyan lehet felismerni, ha csalókkal van dolgunk. A műsorban Balsai István ügyvédet arról kérdeztük, milyen bűncselekményt valósíthatott meg a debreceni férfi, és milyen büntetésre számíthat az, aki csalást vagy sikkasztást követ el. Az Ügy által feltárt esetek alapján nagy értékű összegről van szó, ezért évekig rácsok mögé csukhatják a debreceni férfit, ettől viszont még mindig nem jutnak hozzá pénzünkhöz az átvert vállalkozók és magánemberek sem. Természetesen a rendőrséget is megkerestük, ők azonban azt közölték, hogy nem áll módjukban (?!) felvilágosítást adni az ügyről. Sajnos, egyre gyakoribbak az ilyen típusú bűncselekmények, annak ellenére, hogy úgy gondoljuk, “ilyen nem történhet meg velünk”. Higgyék el, megtörténhet. Ráadásul szinte mindig ugyanaz a forgatókönyv, csak más szereplők és más összegek szerepelnek benne…

További részletek Az Ügy mai műsorában, szombaton 20 óra 30 perctől a PestiTV-n, nézzék meg, érdemes!

Operatőr: László Petra

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} pestisracok.hu/milliokat-tuntetett-el-es-meg-a-kinai-maffia-is-elrabolta-a-debreceni-csalot-akinek-nyomaba-eredtunk-az-ugy-20-30-tol/

Komment írása

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?