nov 22, 2020
7 Views
0 0

Miközben Kocsis Sorostól retteg, Orbán egy Soros-közeli bankon keresztül adósítja el az országot

Written by

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője vasárnap délután ismét úgy érezte, hogy egy öblöset kell Sorosoznia, ráhúzva azt a hazai belpolitikai élet történéseire, hozzátéve,

Soros György “maga mondja el, hogy csak a pénz érdekli, a tetteinek a társadalmi következményei már kevésbé.”

S ha már Soros György pénze… Pénteken Orbán Viktor elkotyogta, hogy 30 évre eladósította az országot EU-n kívüli forrásból, majd az is kiderült, az Orbán-kormány kötvénykibocsátásban a BNP Paribas, a Citi, a Erste Group mellett a Goldman Sachs International is főszervezőként közreműködött.

A Goldman Sachs pedig pont az bank, amely a nemzetközi pénz(ügyi) hatalom egyik szimbóluma, másrészt Soros György az egyik befektetője. Persze Soros György a Goldman Sachs vezérigazgatóját is közelről ismerheti, hiszen David M. Solomon annak a Robin Hood Foundation pénzügyi alapnak az elnökségi tagja, amit szintén Soros pénzel. 

Emlékezetes, Orbán Viktor 2011-ben még erőteljesen kiállt a spekuláns tőkével szemben. “Miheztartás végett” – mindössze ezzel a megjegyzéssel tette ki a miniszterelnök a Facebook-oldalára azt a BBC-interjút, amelyben hogy nem a kormányok irányítják a világot, hanem a Goldman Sachs, az emberek pedig jobb, ha felkészülnek arra, hogy egy éven belül elveszítik a megtakarításaikat (annyit tegyünk azért hozzá, hogy később kiderült, az interjúalany egy álbróker volt…).

“Alapvetően azért vagyok ott, hogy pénzt keressek. Nem tudok, és nem is figyelek a tetteim társadalmi következményeire”

– idézi Kocsis Máté Soros Györgyöt,

annak tudatában, hogy a kötvénykibocsátásunkból a spekuláns is gazdagodik, miután az Orbán-kormány ismét a pénzéből üzletel.

alfahir.hu/2020/11/22/soros_gyorgy_kocsis_mate_goldman_sachs_orban_viktor_hitel

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?