ápr 29, 2021
2 Views
0 0

„Micsoda végtelen képmutatás Donáth Annától”

Written by

2584 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 776 983-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 186 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 27 358 főre emelkedett.
Már több mint 3 millió 870 ezer embert beoltottak, közülük 1 millió 822 ezren a második adagot is megkapták.
Az Európai Unión belül kiemelkedő a magyarországi oltások sebessége, Máltával együtt vezetjük az európai rangsort – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.
Gulyás Gergely azt mondta, az oltásnak köszönhető, hogy elkezdődött az újraindítás. A beoltottak száma pénteken elérheti a négymilliót, így a kormány korábbi döntésének megfelelően életbe léphet a korlátozások feloldásának újabb üteme.
A kormány felhatalmazta a külügyi tárca vezetőjét, hogy kétoldalú megállapodásokat kössön a védettségi igazolványok elismeréséről – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
A kormány az ötmillió oltás elérésekor – várhatóan május harmadik hétvégéjéig – szeretné feloldani a lakodalmakra vonatkozó tilalmat – közölte Gulyás Gergely.
A járvány harmadik hullámának csökkenő szakaszában vagyunk, így az újraindítás újabb lépései lehetségesek – mondta az országos tiszti főorvos.
Újra látogathatók az idősotthonok, de csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők élhetnek a látogatás lehetőségével, az ilyen személy magával vihet a találkozóra a 18 évnél fiatalabb gyermeket is – közölte az országos tiszti főorvos.
Müller Cecília hangsúlyozta: a teljes védettséghez szükséges felvenni mindkét adag vakcinát.
Már nem a vakcinamennyiségen múlik, ki mikor kapja meg az oltást – hangsúlyozta György István, az oltási munkacsoport vezetője Magyarország élőben című műsorunkban.
Működik az online időpontfoglaló a koronavírus elleni oltásokra, a regisztráltak a következő napokban a Sinopharm-vakcinával történő oltásokra foglalhatnak időpontot – közölte a koronavirus.gov.hu
Rendkívül hatékonyak a Magyarországon használt vakcinák – hangsúlyozta Kacskovics Imre immunológus Magyarország élőben extra című műsorunkban.
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával – közölte Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár.
KSH: Februárban a bruttó és a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset egyaránt 9,8 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A kedvezmények figyelembevételével számított nettó kereset 9,5 százalékkal emelkedett.
Tovább bővíti mátészalkai tejipari gyárát a holland tulajdonú FrieslandCampina Hungária Zrt., az 5,1 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 980 millió forint támogatást ad – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
A megújuló energiával és az energiahatékonysággal összefüggő tapasztalatokról egyeztetett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a szerb Bányászati és Energetikai Minisztérium államtitkáraival.
Áder János  köztársasági elnök szerint a hazai szén-dioxid-elnyelő kapacitás növelése érdekében gyarapítani kell az erdősített területek nagyságát, erre jó módszer lehet a fasorok telepítése az utak, vasutak mentén.
A koronavírus-járványról és diplomáciai kérdésekről egyeztetett telefonon Orbán Viktor miniszterelnök és Hszi Csin-Ping kínai elnök.
Miközben az Európai Bizottság illetékesnek érzi magát abban, hogy foglalkozzon az illegális migránsok jogaival, nem érzi magát illetékesnek abban, hogy végre foglalkozzon az őshonos európai közösségek jogaival – mondta Pánczél Károly.
Az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke Magyarország élőben című műsorunkban közölte: bírósághoz fordultak a kezdeményezők, hogy kikényszerítsék, az EU fogadjon el normákat az őshonos nemzeti közösségek jogainak védelmében.
Szerbiával és Montenegróval már megvan a megállapodás a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Az Európai Parlament jóváhagyta azt a jogszabályt, amely kötelezi az internetes platformok üzemeltetőit, hogy a terrorista propagandát felfedezésüktől számítva egy órán belül töröljék.
Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője mérföldkőnek nevezte a rendelet elfogadását a terrorizmus elleni küzdelemben.
Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén elfogadta a koronavírus elleni beoltottságot igazoló dokumentumról kezdődő tárgyalásokra vonatkozó álláspontját.
A képviselők leszögezték, hogy a járvány ideje alatt használni tervezett igazolványnak megkülönböztetés nélkül kell biztosítania a szabad mozgást Európában.
A világon 149,2 millió ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3,1 millió, a gyógyultaké 86,5 millió a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.
Romániában május 5-től a fertőzési rátától függetlenül valamennyi végzős diák visszatérhet az iskolapadokba minden olyan településen, amelyet nem helyeztek vesztegzár alá.
Romániában is megjelent a koronavírus egyik indiai mutánsa, amely viszont nem azonos az Indiában jelenleg súlyos járványhelyzetet okozó vírusvariánssal – közölte a bukaresti egészségügyi minisztérium.
Észak-Macedóniában kinyithattak a kávézók és éttermek teraszai, Szerbiában nem enyhítenek a május 1-jei és az ortodox húsvéti ünnepekre.
Ukrajnában ismét gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, több mint 11 600, az előző napinál mintegy kétezerrel több új beteget jegyeztek fel, az elhunytak száma megközelítette a négyszázat.
Várhatóan júniustól lehet oltani az EU-ban a 12-15 éves korosztályban a Pfizer/BioNTech-vakcinával – mondta a német cég vezérigazgatója.
Lassul az új típusú koronavírus-járvány Németországban, a vírus okozta betegségtől védelmet nyújtó oltások beadásának kampánya gyorsul – mondta a német szövetségi egészségügyi miniszter.
Megjelent Izrael különböző részein is a koronavírus indiai változata, de továbbra is folyamatosan csökken az új fertőzöttek száma.
24 illegális bevándorló holttestét szállították Tenerifére a spanyol hatóságok. Valamennyien egy nyílt vízi átkelés során vesztették életüket. A Kanári-szigetekre tavaly 8-szor több migráns érkezett, mint 2019-ben.
Első fokon 2,5, illetve 4,5 év börtönre ítéltek két moldovai férfit, akik mások által Magyarországra juttatott migránsokat próbáltak továbbszállítani az országhatártól tavaly nyáron.
A klímacélok eléréséhez szükséges a vasúti közlekedés arányának növelése és a közúti közlekedés zöldítése – hangsúlyozta Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.
Átadták Magyarország első mobil hidrogén-töltőállomását Budapesten, a Linde Gáz Magyarország Zrt. telephelyén.
BKK: Az ünnepnapok kivételével a májusi hétvégéken a 3-as metró továbbra is csak az északi szakaszon jár a vonalon zajló felújítási munkák miatt.
Hármasikrek születtek Miskolcon, az édesanya két fiúnak és egy lánynak adott életet.
Férfi kézilabda Eurokupa: Spanyolország – Magyarország 28:30
Labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntő, első mérkőzés: Paris Saint-Germain – Manchester City 1:2
A Magyar Labdarúgó Szövetség úgy készül, hogy a MOL Magyar Kupa hétfői döntőjében már lehetnek nézők a Puskás Aréna lelátóján.

hirtv.hu/ahirtvhirei/micsoda-vegtelen-kepmutatas-donath-annatol-2520885?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?