ápr 28, 2021
8 Views
0 0

Mick Schumacher a saját útját szeretné járni: szeretem aput, de nincs szükségem példaképre

Written by

A Haas csapatában versenyző 22 éves német pilóta állandóan az érdeklődés középpontjában áll, azonban a 2013-as síbalesete következtében súlyos agykárosodást szenvedett Ferrari-legenda árnyékából saját teljesítményével szeretne kitörni.

(A legfrissebb hírek itt)

Szeretem aput, ő mindent a lehető legjobban csinált a karrierjében, de nincs szükségem példaképre, a saját utamat szeretném járni – mondta az olasz La Gazetta dello Sportnak a kis Schumi. – A legfontosabb, amit mondott az apám, hogy élvezzem, amibe belefogok. Ha az ember szeret valamit, akkor azt minden bizonnyal jól végzi.

Az ifjú Schumacher a karrierjét a gokartpályán kezdte, még kisgyerek volt, amikor eldöntötte, hogy versenyezni akar.

– Jól emlékszem, hatéves voltam, amikor apuval kint voltunk a kerpeni gokartpályán és megkérdezte, hogy egyszerű hobbiként vagy komolyan tekintek erre a sportra. Világosan megmondtam, komolyan gondolom, a döntésemben pedig ő és édesanyám is maximálisan támogatott – elevenítette fel a kezdeteket. – Ha visszagondolok, a fioranói Ferrari-tesztektre már tisztán emlékszem, ahogy ülök a lelátón és nézem apát, ahogy köröz. Hogy melyik volt az első nagydíj, amely megvan? Nem is tudom pontosan. Ami teljesen megmaradt, az az első utazás Melbourne-be, majd Kanadába, még 2010-ben.

A szezonnyitó szahíri, majd azt azt követő imolai viadalon is tizenhatodikként célba ért Haas-pilóta legközelebb a pénteki szabadedzésekkel kezdődő portugáliai F1-es hétvégén bizonyíthatja, hogy nem csak meghallgatta Michael Schumacher tanácsait, de azokat a pályán, éles helyzetben hasznosítani is tudja.

Az eredmények ellenére Günther Steiner, a Haas olasz csapatfőnöke nagyon elégedett Schumacherrel.

– Mick szorgalmas, elszánt és koncentrált – mondta a szakember. – Remek azt látni, hogy mennyire a győzelem motiválja. Nem azért ült Forma–1-es autóba, mert az édesapja hétszeres világbajnok. Egyszerűen ő is szeretné megnyerni a vébécímet. Keményen dolgozik, azt akarja, hogy Michael büszke legyen rá.

www.blikk.hu/sport/forma-1/michael-schumacher-mick-peldakep-csalad-forma1/15vvwrq

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?