márc 28, 2021
7 Views
0 0

Mi vár a terézvárosi Airbnb-lakásokra? Ilyen szigorítások léphetnek életbe

Written by

Elkészült a kerület új, a rövid távú lakáskiadást szigorító szabályozása, amit széles körű egyeztetések előztek meg. Milyen tanulságot vontak le ezekből?

– Világosan látszott, hogy a lakosoknak nem az Airbnb létezésével van problémájuk, hanem azzal, ami néhány esetben vele jár. Például azzal van gond, ha egy Airbnb hangos, mert a külföldről oda érkező, bulizó nagy csoportok tulajdonképpen magasan tesznek a lakóközösségre.

(A legfrissebb hírek itt)

Mi az új szabályozás sarokpontja?

– Szerintem a legfontosabb a felelősségvállalás. Ha nekem van egy hotelem, 24 órás recepcióval biztosítom a vendégek nyugalmát. Ha Airbnb-m van, a nap 24 órájában elérhető kell hogy legyek, és biztosítanom a többi lakó nyugalmát.

(Ez is érdekelheti: Újabb csapás várhat az Airbnb-zőkre lakástulajokra)

Emellett csak a lakóközösség engedélyével lehet majd ilyen formában kiadni a lakást. Ha a lakók nem profitálnak ebből, nem áll fent a veszélye annak, hogy nem bólintanak rá és a legtöbb helyen ellehetetlenül az Airbnb?

– Isten ments! Mi egy köztes utat szeretnénk. Vannak olyan airbnb-sek, akik körbejárják a házat a szezon előtt, hogy miben segíthetnek a többi lakónak, gyakrabban takarítanak vagy akár nagyobb arányban hozzájárulnak az épület fenntartási költségeihez. Biztos﷯ lesznek, akik semmilyen változást nem támogatnak majd, de én bízom a terézvárosiak bölcsességében.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!


EXTRA AJÁNLÓ
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni egy drogériában? Íme a titok! (x)
6 különleges ajándék nőknek húsvéta (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/airbnb-terezvaros-szabalyozas-polgarmester/dwlb1y2

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?