máj 7, 2021
11 Views
0 0

Mi lesz vele? Akár hosszú esztendőkre is rácsok mögé kerülhet Fekete Dávid

Written by

– Megrohadsz bent, te k***g! – kiabálta neki István, aki több társával egyetemben tízmilliókat bukott azon, hogy az énekessel üzletelt. Jóslata annyiban beigazolódott, hogy a bíróság elrendelte Fekete letartóztatását, azaz a hétfőn őrizetbe vett zenész egy hónapig biztosan rács mögött marad. A döntést gyorsan, egy órán belül meghozták.

(A legfrissebb hírek itt)

– A gyanúsított esetében megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, ezért az eljárási cselekményeknél való jelenlétének biztosítása érdekében szükséges a letartóztatás – mondta a bíróság folyosóján dr. Havasiné dr. Kulcsár Petra, a Győri Törvényszék szóvivője, kiemelve, Fekete semmiképpen nem védekezhet szabadlábon, mivel fennáll a szökés és a bűnismétlés veszélye is, hiszen korábbi kihallgatását követően újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követett el, azaz nem zárható ki, hogy ezt újra megtenné. Ahogy a Blikk is megírta, az énekes egy haldoklónak adta el bedőlni látszó cégét.

Kérdés, mi lesz a károsultjaival. A bíróság előtt várakozó Andrea még bízik abban, hogy visszakapja pénzét és az autóját, amit állítása szerint jelenleg is Dávid egyik ismerőse használ.

– Örülök, hogy letartóztatták, mert véget ér a szélhámosság. Bízunk az igazságszolgáltatásban, hogy Dávid megkapja a méltó büntetését – mondta a Blikknek Andrea, aki 55 millió forintot adott kölcsön az énekesnek, emellett két autója is bánja a közös üzletet.

A kurta tárgyalás végén Dávid senkivel nem állt szóba, a rendőrök a lehető legrövidebb útvonalon vezették ki és szállították el. Ő és védője azonban fellebbezett a letartóztatás ellen, tagadva a vádakat. Ügyvédje, dr. Kaposi Gergely szintén nem nyilatkozott, ahogy Dávid édesanyja sem volt bőbeszédű, akit meglátogattunk a tárgyalás után.

– Nem tudtam beszélni Dáviddal, de így is van elég bajunk, nincs mit mondanom – mondta a kaputelefonba a fia miatt elkeseredett asszony.

(Ez is érdekelheti: Fekete Dávidot bilincsben viszik a bíróságra)

Esztendőkre bevarrhatják

Hosszú esztendőkre rács mögé kerülhet Fekete Dávid, a jogi szakember szerint ugyanis hasonló bűncselekményekért 2-11 évnyi büntetés is kiszabható.

– Az a személy, aki közokirat-hamisítással együtt különösen nagy értékre követ el sikkasztást, halmazati büntetésül akár tizenegy év szabadságvesztéssel is sújtható – magyarázta lapunknak dr. Tran Dániel, az ügytől független ügyvéd.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/fekete-david-letartoztatas-borton-11-ev/ezkxyhz

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?