márc 29, 2021
6 Views
0 0

Mi lesz a turizmussal? Százmilliárdos veszteség alakult ki a szállodaiparban, felmérhetetlenek a károk

Written by

90-95 százalékos visszaesés tapasztalható a szállodaiparban az idei év első három hónapját is beleértve. Tavaly november óta teljes zárlat van Magyarországon és csak az üzleti ügyben utazókat és oktatásra érkező vendégeket tudják fogadni a szállodák.

(A legfrissebb hírek itt)

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az Infostartnak elmondta, hogy a szállodaiparban százmilliárdos veszteség alakult ki, azonban a turizmusban tapasztalható kiesést felmérhetetlennek tartja. Az elnök szerint a munkaerőhiány lesz az egyik legnagyobb probléma, hiszen az ágazatban dolgozók fele kényszerült elhagyni a munkáját.

„A legnagyobb probléma, ami most foglalkoztatja a turisztikai szektorban az maradtakat, az az, hogy miként lesz elegendő munkaerő, és hogy milyen áron lesz. A 400 ezer emberből nagyjából 200 ezer nem dolgozik momentán az ágazatban, az újranyitáskor pedig majd fokozatosan kell visszavenni a dolgozókat” – mondta Flesch Tamás.

(Ez is érdekelheti: Pénzügyminisztérium: félrevezető hírekkel támadják a turizmus fejlesztését)

A szállodaszövetség erős munkaerőhiánnyal számol és az sem kizárt, hogy drágulás is lesz, azonban ez még jobban nehezíteni fogja az újranyitást, mivel „már így is ki vannak véreztetve a szektor szereplői. Ha most többet kell majd fizetni, senki nem tudja, hogyan fogja megoldani”.

Flesch Tamás azt is hozzátette, hogy sok fiatalnak elmaradt a kötelező szakmai gyakorlata a turizmusban, így nem tudják a diplomájukat megszerezni, ezáltal az utánpótlás biztosítása is hanyatlik.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!


EXTRA AJÁNLÓ
6 különleges húsvéti ajándék nőknek a tavaszi megújulás jegyében (x)
Lakásfelújítás: megnéztük, hogyan éri meg belevágni! (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/koronavirus-jarvany-szallodaipar-szazmilliardos-veszteseg/4kjwxyn

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?