okt 13, 2020
3 Views
0 0

MGYOSZ a főváros tervezett újraindítási adójáról: “elfogadhatatlan”

Written by

MGYOSZ a főváros tervezett újraindítási adójáról: “elfogadhatatlan”

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége közleményében azt írja, ez a tervezett adóemelés semmilyen formában nem elfogadható.

Közleményükben azt írják, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, mint a gazdaság szereplőinek érdekképviselete és úgyis, mint a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács tagja rendkívüli fontosságot tulajdonít a Főváros helyzetének, tekintettel a magyar gazdaságban betöltött súlyára és szerepére. “Ezért figyelemmel kísérjük a Főváros pénzügyi helyzetével kapcsolatos elemzéseket és javaslatokat, és támogatunk minden olyan ésszerű lépést mely hozzájárul a Főváros működőképességének megőrzéséhez” – teszik hozzá.

“Ugyanakkor elfogadhatatlannak tartjuk a Fővárosi Önkormányzatnak az Újraindítási Adó címén tervezett iparűzési adó emelésére irányuló javaslatát. Határozott véleményünk, hogy ez a tervezett adóemelés semmilyen formában nem elfogadható. A vállalkozások túlnyomó részét a válság súlyosan érintette, forgalmuk visszaesett, a foglalkoztatottak számát csak komoly erőfeszítések árán tudták megőrizni, illetve minden tartalékukat a túlélésre használták fel”

– hangsúlyozzák.

Szerintük egy újabb adó, amely tekintet nélkül a gazdasági helyzetükre – mivel árbevétel arányosan kerülne kivetésre – sokuk számára akár a piaci ellehetetlenülésüket is eredményezheti. Ezen az sem segít, hogy a tervezet ágazat szerint differenciál. A méret (árbevétel) szerinti differenciálást egy olyan válságra adott reakcióként, ami egy adott szakmában jellemzően mindenkit hasonlóan érint, önmagában is rossz megközelítésnek tartjuk – írják.

“Az MGYOSZ ezért kéri a döntéshozókat, hogy a pénzügyi nehézségek megoldására az adóemelés helyett más, a gazdaság szereplőinek helyzetét is messzemenőkig figyelembe vevő intézkedést dolgozzanak ki, amit – részleteinek ismeretében, amennyiben ez a vállalkozások számára elfogadható – szövetségünk is támogatni fog” – zárul a közlemény.

Válságadót vetne ki Karácsony

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201013-mgyosz-a-fovaros-tervezett-ujrainditasi-adojarol-elfogadhatatlan

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?