ápr 11, 2021
8 Views
0 0

Mészáros Lőrinc jókora árnyékát vélik látni a dunaújvárosiak

Written by

Politikai spekulációkhoz vezet a Dunaferr bizonytalan jövője, ugyanis Dunaújvárosban általában úgy gondolják az emberek, hogy a kormány megmenthetné a céget, ha akarná. Találgatják, miért nem teszi – írja a napi.hu.

Pintér Tamás, Dunaújváros ellenzéki összefogással megválasztott, jobbikos polgármestere beszélt a közelmúltban a Dunaferr vezetőjével, aki elismerte, hogy tucatnyi cég nyújtott be felszámolással fenyegető fizetési követelést a zrt. ellen – írja a Népszava. Evgeny Tankhilevic azt állította, hogy a céget meg akarja venni egy kazah szakmai befektető, aki addig is bérmunkát biztosít. Ennek révén egyelőre kezelni tudja a gondjait a vasmű. Ennél többet Pintér Tamás sem tud és mint a napilap riportjából kiderül a városban senki nem tud semmit a nagyvállalat helyzetéről, ami egyben általában a saját jövőjét is érinti.

Tipikus vélemény, hogy a kormánynak már rég lépnie kellett volna. A cég szabálytalan működése miatt, a dolgozók és a város érdekében. Hónapok óta visszatérő jóslat, hogy a cég Mészáros Lőrincé lesz. Vagy inkább a nevére kerül. Volt, aki már látta is itt felbukkanni Magyarország leggazdagabb vállalkozóját.

 – A cég összeomlását az állam akadályozhatja meg – véli Molnár László a szakszervezet elnöke, akit több társával együtt kitiltottak az üzemből. – Már eddig is lett volna alkalom, hogy a kormány közbelépjen. Ha egy cég nem ad le mérleget, elveszti az adószámát, és annyi. A Dunaferrnek ezt is eltűrték, akárcsak az igazgatóság nélküli törvénytelen működést. A kormány azonban bármikor stratégiai partnernek minősítheti a Dunaferrt, és utána az adósságok, illetve a jogszerűtlen és bizonytalan működés miatt kinevezhet ide egy vagyonfelügyelőt. Aztán meg rábízza a céget egy befektetőre.

Hogy miért nem teszi? Mert még nem jött el az ideje – véli az érdekképviseleti vezető. – Majd a választás előtt, ezzel akarja bizonyítani, hogy ő meg tudja menteni a céget meg a várost. Abban bíznak, hogy így majd az ellenzéki városban a szavazók átállnak a kormánypártok oldalára. De az is lehet, hogy még nem döntötték el, melyik gazdasági csoportnak adják oda a százmilliárdokat érő céget. Ha ez meglesz, akkor majd meg is teszik.

Forrás: napi.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

szakszervezetek.hu/hirek/26139-meszaros-lorinc-jokora-arnyekat-velik-latni-a-dunaujvarosiak

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Hírek · szakszervezetek.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?