márc 29, 2021
7 Views
0 0

Mészáros Lőrinc egykori bizalmasának a cége megveheti a DIGI magyar vállalatcsoportját

Written by

Előzetes megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS konzorcium tulajdonában lévő DIGI Csoport magyar érdekeltségeinek a megvásárlásáról – közölte a 4iG az MTI-vel hétfőn. Így a 4iG tulajdonába kerülhet a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. és leányvállalatai, az Invitel Zrt. és az I TV Zrt. A DIGI az egyik vezető távközlési szolgáltató Magyarországon, amelynek megszerzése jól illeszkedne a 4iG telekommunikációs piacon bejelentett növekedési terveibe, illetve az Antenna Hungáriával tervezett nemzeti távközlési platform létrehozásába.

A Budapesti és a Bukaresti Értéktőzsde honlapján bejelentett ügylettel a 4iG 100 százalékos tulajdont szerezne Magyarország vezető telekommunikációs és médiaszolgáltató vállalatcsoportjában. A tervezett tranzakció a társaságok átvilágítását, a végleges adásvételi szerződés aláírását és a szükséges hatósági eljárásokat követően szeptember végéig zárulhat.

A 4iG Nyrt. azé a Jászai Gellértté, aki Mészáros Lőrinc bizalmi emberként vált ismertté, volt igazgatósági tag a felcsúti milliárdos vállalkozó  több cégében is. Mészáros Lőrinc két cége, az Opus Global Nyrt. és a Konzum PE Magántőkealap 2020 nyarán kiszállt a 4iG Nyrt.-ből.

index.hu/gazdasag/2021/03/29/4ig-digi-kommunikacio-vasarlas/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Gazdaság · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?