máj 28, 2021
13 Views
0 0

Mesterházy Attila azt kérdezi, miért hívták vissza a bangkoki magyar nagykövetet

Written by

Mesterházy Attila azt kérdezi, miért hívták vissza a bangkoki magyar nagykövetet

Az MSZP országgyűlési képviselője egy videót osztott meg, amelyben arról beszél: választ vár a külügyminisztertől arra, miért rendelték azonnali hatállyal haza Magyarország bangkoki nagykövetét, akinek egyébként még nem járt le a terminusa.

Mesterházy Attila a Facebookra feltöltött videóban – amelynek az Újabb nagyköveti botrány a Külügyminisztériumban? címet adta – azt mondta, a nagykövet korábban helyettes államtitkár volt a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Mint fogalmazott: ugyanaz a helyzet, nagy a hallgatás, de nagy a sietség is, hiszen a jövő hétre már a külügyi bizottság az új bangkoki nagykövet meghallgatását is tervezi.

A szocialista politikus felidézte, hogy az elmúlt időszakban volt arra példa, hogy a külügy „agyonhallgatott” egy hazarendelést – Kaleta Gábor volt perui nagykövet esetében.

Ezért most nyilvánosan választ vár, hogy a hazarendelésnek mi az oka, van-e mögötte” bármilyen botrány”, amiről a közvéleménynek, vagy legalábbis egy külügyi bizottsági tagnak tudnia kell. Hozzáteszi: az a hír járja, hogy az illetőt már a külügyminisztériumból is eltávolították.

Az ügyben keressük a külügyminisztériumot, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210528-mesterhazy-attila-azt-kerdezi-miert-hivtak-vissza-a-bangkoki-magyar-nagykovetet

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?