jún 9, 2021
5 Views
0 0

Mesterházy a választási kampányról: Térdig járunk majd a vérben

Written by

Mesterházy a választási kampányról: Térdig járunk majd a vérben

Ezeregyszáz módosítást nyújtott be az ellenzék, de semmit sem fogadott el a Fidesz. Mesterházy szerint fontos, hogy milyen értékek mentén halad a költségvetés. A számokon túl pedig az ATV Start című műsorában a kampányidőszakról is szó esett, ami az MSZP-s politikus elmondása alapján azért is lesz különösen kemény, mert soha nem járt még az ellenzék ilyen közel a győzelemhez.

Dobrev a költségvetés elfogadása után úgy fogalmazott, hogyha nyernek, akkor kidobják azt az ablakon. „Én ugyanezt gondolom” – kommentálta az eseményeket Mesterházy Attila, és hozzátette, hogy szerinte rosszul összeállított a költségvetés, ami nem számok halmaza kell, hogy legyen, hanem értékválasztás a mindenkori kormány részéről. Szerették volna, ha a számukra fontos értékek más súlyozással jelennek meg.

Az ellenzék összesen ezeregyszáz módosítást nyújtott be, ami nem kevés. Mesterházy elmondta, hogy talán jó lett volna, ha ebben az évben egy közös költségvetést adnak be. Világosabb lett volna mindenki számára, ugyanakkor a módosítások hasonló területekre reflektálnak (például egészségügy, egészségügy, szociális háló, innováció, versenyképesség). A kormánynál viszont máshol vannak a hangsúlyok.

 „A haverok nem fognak rosszul járni vele” – összegzett Mesterházy a költségvetéssel kapcsolatban. Nem azt mondják, hogy nincs jó eleme az elfogadott tervezetnek, de mindent kontextusba kell helyezni, nem mindegy, ki jár jól.

Az szintén szóba került, hogy az MSZP szerint a kis- és középvállalkozások nem kapnak elég segítséget a járvány árnyékában, miközben mondjuk Mészáros Lőrinc kifejezetten sok támogatást kapott.

Mesterházy hangsúlyozta, hogy több ellenzéki párt támogatja a progresszív adórendszert, hogy több segítséget kapjanak a kisebb bevételűek, illetve kiemelte, hogy a G7 a multiadó mögé állt, hogy ne tudjanak trükközni a legnagyobbak. Előbbi témában még nincs közös megállapodás, és Mesterházy szerint lesznek nagyobb viták az ellenzék köreiben.

Mesterházy Attila úgy értékeli a Karácsony Gergely ellen indult lejáratókampányt, hogy mindenki a helyén kezeli. Szerinte a Fidesz-szavazók boldogok, az ellenzéki szavazók pedig tudják, hogy ez a negatív kampány kezdete.

„Térdig járunk majd a vérben” – foglalta össze az MSZP országgyűlési képviselője a kampányidőszak kilátásait. Szerinte sosem járt az ellenzék ennyire közel a győzelemhez, ezért is lesz kemény menet a következő szűk egy év.

Elfogadták a jövő évi költségvetést és az adótörvényeket

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210609-mesterhazy-a-valasztasi-kampanyrol-terdig-jarunk-majd-a-verben

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?