márc 29, 2021
4 Views
0 0

Merkely: Még másfél hónapig tartsunk ki

Written by

Több videót a 444-re!

Támogatom

“Ha magunk elé nézünk, nagyjából másfél hónapunk van ebből a járványból, utána jelentősen fognak csökkenni a számok” – mondta a Semmelweis Egyetem rektora az M1 hétfő esti műsorában. Merkely Béla hozzátette: 

“másfél hónapot bírjunk még ki és akkor lesz egy nagyon szép nyarunk, amikor újra egyesülhetnek a családok és felszabadultan tudunk pihenni”.

Elmondta, hogy két nap alatt ezer kismama kapta meg a vakcinát. Merkely szerint , indokolttá vált a kismamák soron kívüli beoltása is, hiszen a vírus a magzati életet is veszélyezteti, ezért döntöttek a soron kívüli oltásról. A Harvard Egyetem publikációja szerint az oltás nemcsak az anyának, hanem a magzatnak is védettséget biztosít, vagyis a gyermek védetten jön a világra. Merkely végül arra figyelmeztetett, hogy 

a tavaszi idő ellenére se feledkezzünk meg a maszkviselésről; a brit variáns minden korosztályban okozhat súlyos tüneteket. Szerinte ha maszkban fertőződünk meg, akkor kisebb mennyiségű vírus kerül a szervezetünkbe, így a betegség enyhébb lefolyású lehet.

444.hu/2021/03/29/merkely-meg-masfel-honapig-tartsunk-ki

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?