máj 14, 2021
18 Views
0 0

Merkely fontos információkat osztott meg a vakcinákkal kapcsolatban

Written by

Merkely fontos információkat osztott meg a vakcinákkal kapcsolatban

A Semmelweis Egyetem rektora többek között arról is beszélt az Origónak adott interjújában, hogy a patikában vett ellenanyag-gyorstesztek semmit sem érnek.

„Nincs semmi értelme gyógyszertárban vásárolt antitest-teszttel mérni az ellenanyagszintet az oltások után, ugyanis ezek a tesztek csupán egyetlen antitestet mérnek, azt sem pontosan, ami nem bizonyítja, hogy az egyén valójában védett-e a koronavírus ellen” – mondta a lapnak Merkely Béla. 

A vakcinákkal kapcsolatban pedig leszögezte, hogy az oltásellenesség emberéletekbe kerülhet. 

„Rendkívül károsnak tartom azokat a megkérdőjelezhető, nem megalapozott híreszteléseket, amelyeket bizonyos médiumokban és ennek következtében a social média felületeken megjelennek, például a Sinopharm vagy AstraZeneca vakcinával kapcsolatban. A kínai védőoltás ugyanolyan jó, mint a többi, és az emberek egy része ezek miatt a negatív híresztelések miatt mégsem akarja ezt beadatni. Holott két oltással megválthatnánk a szabadságunkat, leállíthatnánk a járványt, és biztosítanánk a családunk immunitását is. Teljesen nyilvánvaló, hogy az AstraZeneca is a rossz híresztelés áldozata lett” – hozzátette, hogy Angliában már húszmillió adagot adtak be, és lényegében megszűnt a koronavírus miatti halálozás.

„Ráadásul azt sem hangsúlyozták a híradásokban, hogy a dohányzással százszoros, a fogamzásgátló tabletta rendszeres használatával szintén százszoros a vérrögképződés esélye, a vírusfertőzés pedig ezerszeresére emeli ennek a veszélyét” – tette hozzá a professzor. 

Az szintén kiderült az interjúból, hogy az eddigi adatok alapján a nálunk elérhető oltások védenek az indiai mutáns ellen: „Hazánkban a brit mutáns terjedt el, ez az agresszívebb, virulensebb kórokozó némileg megakadályozza más vírusvariánsok terjedését is. Erről Karikó Katalinnal is beszélgettünk találkozásunk során. A brit mutáns okozta itthon a súlyos harmadik hullámot, és láttuk, hogy ez nem engedte elterjedni a dél-afrikai vírusvariánst sem” – fejtette ki Merkely. 

Koronavírus: sokan nem mentek el a második oltásra

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210514-merkely-fontos-informaciokat-osztott-meg-a-vakcinakkal-kapcsolatban

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?