máj 5, 2021
9 Views
0 0

Merkely Béla: Nem kell jelenleg harmadik oltás a kínai vakcinából

Written by

A professzor azt mondta, a vakcinák, ellenanyagszinttől függetlenül, mindenkinél kialakítják a védettséget.

A Magyar Nemzetnek Merkely Béla azt mondta, a Sinopharm-vakcinák beadása után az ellenanyag szintje akár a több százszorosa is lehet annak, mint ami egy fertőzöttséggel szerezhető meg. A Semmelweis Egyetem rektora közölte: náluk sem találtak olyan kínai vakcinával beoltottat, akinél ne mutatták volna ki két dózis beadása után az ellenanyagot.

Merkely Béla szerint minden oltás sokkal erősebb immunválaszt vált ki, mint maga a betegség, ami a kínai oltóanyagra is igaz.

Ezt az egyetemen végzett laboratóriumi mérések is igazolták.

A professzor azt mondta, a Magyarországon alkalmazott hatféle oltóanyag teljesen eltérő technológiával készül, a kínainak a legenyhébb az oltási reakciója, és mivel teljes elölt vírust tartalmaz, a különböző vírusvariánsok ellen a Sinopharm adja a legszélesebb immunitást.

Szerinte jelenleg sem a Sinopharm, sem a Pfizer esetében nincs szükség harmadik dózisra. Merkely Béla közölte: nincs egyenes arányosság a védettség és az ellenanyag szintje között. Az ellenanyagszinttől függetlenül a vakcinák felvétele után mindenkinél kialakul a védettség, vagyis azoknál is, akiknél alacsonyabb ellenanyagszintet mutatnak ki.

24.hu/belfold/2021/05/05/merkely-bela-kinai-vakcina-ellenanyag-harmadik-oltas-oltas/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?