okt 17, 2020
9 Views
0 0

Merkel: A következő napokban, hetekben dől el, milyen lesz a karácsony

Written by

Reggel 4 hírlevél

Amit tudni kell, minden reggel.

„Most mindent meg kell tennünk azért, hogy a vírus ne terjedjen kontroll nélkül. Minden nap számít” – mondta Angela Merkel német kancellár szombati videóüzenetében.

Arra kérte az embereket, hogy maradjanak otthon, és mondjanak le minden utazást, minden ünnepséget, ami nem nélkülözhetetlen.Merkel elmondása szerint a járvány „nagyon komoly szakaszába” értek Németországban, és a regisztrált fertőzöttek száma napról napra ugrásszerűen növekszik. 

„A nyár ehhez képest nyugodt volt, de annak vége, most nehéz hónapok elé nézünk. A következő napokban, hetekben dől el, milyen lesz a tél, milyen lesz a karácsony. Mindannyian, közösen, a cselekedeteinken keresztül befolyásoljuk.” A kancellár szerint az év első fele azért volt olyan sikeres Németországban, mert mindenki betartotta a szabályokat, amire most mindennél nagyobb szükség van.

Angela Merkel Fotó: AXEL SCHMIDT/Picture-Alliance via AFP

Szombaton közel nyolcezer új fertőzöttet jelentettek az országban, ami rekordnak számít a járvány kirobbanása óta. Összehasonlításképp: egymillió főre vetítve a magyarországi napi regisztrált fertőzésszám kétszerese a németországinak (az elmúlt héten a napi átlag itt 122 volt, ott 63).

Ennél is fontosabb, hogy a napi pozitív tesztek aránya átlagosan két százalék körül van Németországban, míg nálunk 10 százalék felett. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint öt százalék alatt tekinthető kontrolláltnak a járvány. A második hullámban a halálozást tekintve is jóval kedvezőbb a németországi helyzet. (Hiába állította Orbán Viktor épp az ellenkezőjét pénteken.) 

A Deutsche Welle azt írja, Németországban tízezer embert akarnak felvenni a következő időszakban csak azért, hogy kontaktkutatással foglalkozzanak, miközben a hadsereget is bevonták ebbe a munkába.

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.


Belépek

Kapcsolódó

444.hu/2020/10/17/merkel-a-kovetkezo-napokban-hetekben-dol-el-milyen-lesz-a-karacsony

Komment írása

Article Categories:
444 · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?