okt 13, 2020
20 Views
0 0

Meneszthették a MOK csongrádi etikai bizottságának elnökét

Written by

Meneszthették a MOK csongrádi etikai bizottságának elnökét

Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora állítólag hétfőn azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól az egyetem pszichiátriai docens orvosát – számolt be róla Facebook-oldalán Kunetz Zsombor. Az egészségügyi szakértő szerint a döntésnek köze lehet ahhoz, hogy a Magyar Orvosi Kamara megyei etikai bizottsága az ő elnöklete alatt döntött úgy, hogy vizsgálatot indít Rovó ellen, miután a gyanú szerint koronavírusosan operált.

Rovó László még márciusban vett részt egy magáncélú utazáson Tirol déli részén, ahonnan hazatérve a felszólítás ellenére nem vonult karanténba, hanem visszament dolgozni. Műtött is, mielőtt kiderült volna róla, hogy koronavírusos. A Magyar Orvosi Kamara Csongrád Megyei etikai bizottsága ezt követően indított vizsgálatot Rovó ellen, a frissen felmentett professzor elnöklete alatt. A bizottság azonban az ügyet végül elfogultság miatt nem tárgyalta, az a Győri Etikai Bizottsághoz került, amely felmentette Rovót – idézi fel Kunetz.

Az orvos bejegyzésében arra is emlékeztet: Rovó egy júniusi interjúban kilátásba helyezte, hogy kérdőre vonja beosztottait a vizsgálat megindítása miatt, ugyanis furcsállta, hogy munkatársai a vizsgálat indítása helyett nem kérdezték meg őt az ügy körülményeiről.

Rovó egyébként azt hangsúlyozta, orvosként nem tapasztalta a vírus jeleit magán, és véleménye szerint az sem bizonyítható, hogy az külföldön került a szervezetébe.

Azt nem lehet mondani Rovó Lászlóra, hogy nem tartja a szavát. Ő az a rektor, aki karantén helyett operálni vonult, majd…

Posted by Dr. Kunetz Zsombor MBA on Tuesday, 13 October 2020

Hogy a két eseménynek tényleg van-e köze egymásnak, azt nem lehet tudni.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201013-meneszthettek-a-csongradi-etikai-bizottsag-elnoket

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?