jún 4, 2021
13 Views
0 0

Menczer: Többet adtunk a világnak, mint amit kaptunk tőle

Written by

Menczer: Többet adtunk a világnak, mint amit kaptunk tőle

A magyar nép büszke lehet magára, mert többet adott ennek a világnak, mint amit kapott tőle – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken, a Nemzeti összetartozás napján a Pest megyei Budakeszin.

A Budakeszi Arborétum bejáratánál felállított székelykapu avatásán az államtitkár arról beszélt: Trianon emléke fáj, hiszen “méltatlanul, tisztességtelenül bántak velünk, mert kéjes örömmel belénk rúgtak és elszakították tőlünk nemzettársainkat”.

Ugyanakkor nem kell, hogy a magyar nép átadja a magát a fájdalomnak, mert “nem vagyunk vesztesek”, mert olyan száz évet, amilyen “mögöttünk van”, a világon talán egyetlen másik nemzet sem élt volna túl.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az arborétum területén Szent II. János Pál pápa emlékére felállított kereszt átadásán az emlékezés fontosságáról és ezzel együtt a magyar nép küldetéséről beszélt.

Mint mondta, “számot kell vetnünk a békediktátum következményeivel”, de mindazok ellenére, ami a magyarsággal történt, “felelősségünk”, hogy a Kárpát-medencében élő többi nemzet sebeit is “mi gyógyítsuk be”.

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210604-menczer-tobbet-adtunk-a-vilagnak-mint-amit-kaptunk-tole

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?