okt 13, 2020
4 Views
0 0

„Mélységesen felháborítanak az alaptalan vádak!” – keményen beszólt kollégáinak a pszichológus, aki megtámadta a Meseország mindenkié könyvet

Written by

3 perce

Bagdy Emőke pszichológus meseország mindenké könyv

A Meseország Mindenkié című könyvvel kapcsolatban nyilatkozott a pszichológus /Fotó: Northfoto

A Meseország Mindenkié című könyvvel kapcsolatban nyilatkozott a pszichológus /Fotó: Northfoto

Blikk-információ Blikk-információ

Bagdy Emőke szerint felháborító, hogy állásfoglaló nyilatkozatban határolódik el több mint ezer pszichológus tőle, illetve a Meseország mindenkié című könyvről alkotott szakmai véleményétől.

Nagy port kavart minden színtéren Dúró Dóra mesekönyv-daráló akciója, amelyről akkor a Blikk is beszámolt. Ezzel kapcsolatban nyilatkozott Bagdy Emőke pszichológus is, aki tudományos tényeket hangoztatva támadta meg a kiadványt. Természetesen a nyilatkozata nem maradt válasz nélkül, egy nyilvános állásfoglalást írt alá ezernél is több pszichológus, kiállva a mesekönyv mellett, egyúttal elhatárolódva „minden olyan pszichológus, így Bagdy Emőke nyilatkozatától is, amelyek szakmaiatlan és a tudomány mai álláspontjával ellentétes tartalmú állításokat tartalmaznak, és amelyek várható hatása a gyűlöletkeltés és a társadalmi kirekesztés fokozása”.

(A legfrissebb hírek itt)

Most Bagdy visszaszólt az őt támadó kollégáinak. Ahogy azt a HVG is írja, a pszichológus az indulatgerjesztés befejezésére kéri a szerinte téves értelmezésükkel rá nézve, alaptalan vádakat hangoztatva aláírásokat gyűjtőket.

„Én keltenék gyűlöletet? Én volnék kirekesztő? Mélységesen felháborítanak az alaptalan vádak!” – szólalt meg az érintett, aki kiemelte, tiltakozik a kirekesztés bármely formája ellen, illetve tiszteletben tarja a másságot.

„Ezt az indulatot nem én gerjesztettem, hanem a saját haragjuk. Tizenötezer magyar pszichológus közül ezer aláíró önökkel tart, de nem tudjuk, hogy a tizennégyezer mit gondol. […] Nem kívánok ideológiákhoz csatlakozni se jobbra, se balra, szeretnék a tudomány szolgálója maradni. Tiszteletet kérek, amit magam is megadok másoknak” – mondta.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni kozmetikumot? Íme a titok! (x)
Egy trükk, amellyel könnyebb és olcsóbb lesz a vásárlás (x)
Bagdy Emőke pszichológus meseország mindenké könyv vád

www.blikk.hu/aktualis/belfold/bagdy-emoke-pszichologus-alaptalan-vad-meseorszag-mindenkie/hjbq6y3

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?