okt 14, 2020
10 Views
0 0

Megvenné? Boltban árulja az egyik légitársaság az ételeit

Written by

Megvenné? Boltban árulja az egyik légitársaság az ételeit

Élelmiszeráruházakban kezdi árusítani a járatainak első osztályán kínált ételeket Finnország legnagyobb légitársasága, hogy dolgozóinak munkát, az utazást hiányoló embereknek pedig a repülés egy “falatnyi” élményét biztosítsa.

Az állami kézben lévő vállalat közlése szerint a Taste of Finnair elnevezésű, kézzel készített termékeket csütörtöktől lehet megvásárolni. A Finnair Kitchen szerint a skandináv és ázsiai ízvilág kedvelőinek szánt készételek – úgy mint rénszarvasos húsgolyó, sarkvidéki szemling és terijakis marha japán módra – nagyjából 10 euróba (3600 forint) kerülnek.

Kimmo Sivonen, az ételeket forgalmazó K-Citymarket Tammisto üzletvezetője szerint a boltokba kerülő Finnair-ételek kevésbé sósak és fűszeresek, mint a fedélzeten kínált változatok, amelyeknek azért intenzívebb az íze, mert a nagy magasság tompítja az emberek ízérzékelését.

Az elviteles ételek forgalma drasztikusan megugrott Finnországban tavasz óta, miután a helyi munkaerő csaknem 60 százaléka otthonról kezdett dolgozni a koronavírus-járvány miatt.
A Finnair Kitchen alelnöke, Marika Nieminen szerint a légitársaság utasellátó egysége tavasz óta próbálja szélesíteni tevékenységét, miután a világ szinte összes légitársasága kénytelen volt törölni járatainak többségét.

A Finnair hétezer alkalmazottjának nagy részét ideiglenesen elküldték.

A légitársaságok világszerte próbálnak munkát adni dolgozóiknak és igyekeznek kiaknázni az emberek repülési vágyát a koronavírus-járvány közepette. Az utasok választhatnak például “álutazásokat”, amikor a repülőgép ugyanoda száll le, ahonnan elindult, de arra is van lehetőség, hogy csak eltöltsenek némi időt a fedélzeten ülve.

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20201014-megvenne-boltban-arulja-az-egyik-egitarsasag-az-eteleit

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?