jún 5, 2021
13 Views
0 0

Megvan az idei Borászok Borásza

Written by

A díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány közölte: a jelöltek, vagyis az 50 legjobb magyar borász listáját az elmúlt évek győztesei állították össze. Ezután az ötvenek kezében volt a döntés, hogy egy-egy szavazatukkal, két forduló alatt megválasszák meg a végső győztest. Az első forduló után Bárdos Sarolta, Ipacs Szabó István, Kiss Gábor. Liptai Zsolt és a későbbi nyertes, Bodó Judit maradt versenyben.

A második fordulóban szintén az ötveneknek volt szavazati joguk, de értelemszerűen már csak az öt döntős közül kellett választaniuk. Ez alapján lett Bodó Judit a 15. Borászok Borásza. A díjat a tavalyi győztes laudációja után Nagy István agrárminiszter adta át.

A 2012-ben elindított Borászok Barátja díjat idén Bányai Gábor Botond, a Borigo Magazin kiadóigazgatója és főszerkesztője kapta. Ezt az elismerést olyan civil személyiségnek ítélik oda, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviseli a magyar bor érdekeit és nagyban segíti a magyar borászok munkáját. A díj nyertese egy jelképes pincekulcsot is kapott, szimbolizálandó, hogy mindig szívesen látott vendég a borászoknál.

A díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány ötödször írta ki a Jövő Borásza Ösztöndíjat, amelyre borász hallgatók pályázhattak. A nyertes idén Takács Réka Emese lett, aki többek között egymillió forintot nyert külföldi szakmai gyakorlatra.

Nyitókép: Facebook/Borászok Borásza

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?