nov 20, 2020
21 Views
0 0

Megújult az egri ciszterci templom főoltára

Written by

A zirci főapátot az ünnepség kezdetén Koós Ede, az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium spirituálisa köszöntötte.

„Vajon mit tud a mai ember számára üzenni nyolcszáz év távlatából Szent Erzsébet személye, hiszen más életet élünk, mint egy középkori ember, mások a problémáink és a világlátásunk” – tette föl a kérdést beszéde kezdetén a főapát, hozzátéve: bár a körülmények kívül mások, az ember belül ugyanaz. Szent Erzsébet azért tudott jó édesanya, feleség, kormányzó vagy éppen a szegények gondozója lenni, mert megtanult önmagán túlnézni, ebben pedig mély istenhite segítette – fogalmazott Bérczi László Bernát. A mai embernek nehéz boldogulnia, mert a céljait önmagán belül keresi. Én és én és én: megvalósítom magamat… Erzsébet megtanulta, hogy végső és igazi célját a Teremtőben keresse. Istenben való hit élt a szívében, tudta, hogy mindig békében lesz, ha Istennel harmóniában van.

A megújult oltárról a főapát elmondta, ez nem más, mint Jézus Krisztus keresztjének, az ő önfeláldozó halálának és végtelen szeretetének a szimbóluma. Ő számunkra a példa a tökéletes szeretetre – mondta.

A szentbeszéde után Bérczi László Bernát megáldotta a felújított főoltárt, amelybe később visszahelyezték az Oltáriszentséget.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

magyarkurir.hu/hirek/megujult-az-egri-ciszterci-templom-fooltara

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
magyarkurir · News
banner

Vélemény, hozzászólás?