márc 29, 2021
4 Views
0 0

Megteltek a frekventált kirándulóhelyek a hétvégén, nem mindenhol volt meg a biztonságos távolság

Written by

Megteltek a frekventált kirándulóhelyek a hétvégén, nem mindenhol volt meg a biztonságos távolság

Bár a járvány harmadik hulláma még felszálló ágban van, a hétvégén megteltek a frekventált kirándulóhelyek kirándulókkal. Sokan a másfél méteres távolság megtartása és maszk nélkül sétálnak az utcán és a parkokban. Zacher Gábor toxikológus felelőtlennek nevezte ezt a magatartást. Az ATV Híradó riportja.

Hiába van még felszálló ágban a harmadik hullám, annyian sétáltak a vasárnapi napsütésben a siófoki kikötőben a másfél méteres távolság megtartása nélkül, mintha a koronavírus járvány nem is létezne.

A kirándulók közül többen nem viseltek maszkot, vannak azonban olyanok, akik betartják az előírásokat.

De nem csak a Balaton környékén töltötték sokan a vasárnap délutánt. Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán pénteken tette közzé azt, hogy ezentúl minden hétvégén várja a budapestieket a rakpart. Ennek többek között járványügyi okai is vannak, hiszen ez a hely egyike azoknak, ahol kényelmesen ki lehet élvezni a jó időt, betartva a távolságtartás szabályait. Sokan éltek is a lehetőséggel az első hétvégén, és rendőri jelenlét mellett bicikliztek, görkorcsolyáztak, vagy épp futottak. A legtöbben fiatalok.

A családok másik közkedvelt helye a Városliget óriási játszótere valamint a különböző sportpályák. A szülők padon ülve, vagy egymás mellett állva várakoztak a gyerekekre, a másfél méteres távolság megtartása nélkül.

Nagyon sokan választották vasárnapi szabadidejük eltöltésének helyszíneként a Városligetet is. Amivel semmi gond nem lenne akkor, hogy ha betartanák a másfél méteres távolságot. Itt azonban híradónk stábja ezt nem látta. Mint ahogyan nagyon sokan a maszkot sem hordják.

Zacher Gábor az Indexnek adott interjújában felelőtlennek nevezte ezt a magatartást. Azt is mondta: „egyszerűen az embereknek látniuk kellene azt, hogy a koronavírus okozta megbetegedésnek mi lehet a következménye, hogy hogyan küzdenek a betegek, és hogyan küzdünk mi az életükért. Emberközelivé kell tenni a betegséget, hogy mindenki megértse, milyen súlyos a helyzet.”

Ahogy fogalmazott: A budapesti látkép szerint a fiataloknak csak az nem jut eszükbe, hogy a jövő héten lehet, hogy a második emeletre sem tudnak majd felsétálni. Látniuk kellene az embereknek, hogy mit élnek át azok, akik már betegek.

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210329-megteltek-a-frekventalt-kirandulohelyek-a-hetvegen

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?