ápr 27, 2021
7 Views
0 0

Megszólalt Monspart Sarolta gyászoló fia: “Alighanem évekig tart még ezt feldolgozni”

Written by

Megszólalt Monspart Sarolta gyászoló fia: “Alighanem évekig tart még ezt feldolgozni”

A tizennégyszeres magyar bajnok tájfutónő hosszú betegeskedés után szombaton vesztette életét. A híres sportolónő fia, Feledy Botond édesanyjáról elmondta, a testmozgás, a természet, főleg az erdő szeretetére tanította meg.

Megszólalt Monspart Sarolta gyászoló fia: "Alighanem évekig tart még ezt feldolgozni"

A sportolónőre egész életén át a kitartás volt jellemző, versenyzőként is az egyik legnagyobb erényének tartották, de megmutatkozott ez abban is, ahogyan szembenézett a rákkal. Élete végéig aktív maradt, amikor csak tehette nagyokat sétált szeretett családjával és kutyájával – írja a Blikk.

“A betegsége ellenére a Normafához és a kedvenc helyeire továbbra is járt gyalogolni, futogatni, kutyát sétáltatni. Igyekezett mozogni minden nehézsége ellenére, igazából ezt az életmódot az utolsó napok kivételével, nem adta fel” – mesélte a Blikknek Monspart fia, Feledy Botond.

Monspart a leginkább kisunokáival szerette tölteni idejét, akik szintén nagy örömmel voltak a nagyi társaságában.

“A legnagyobb unokája rajongott érte, sok időt töltött vele az erdei játszótereken, kis sziklákat másztak, csigaházakat gyűjtögettek, de gyakran felültek az úttörővasútra és a libegőre is. A legszívesebben az unokáival is az erdőt járta” 

– emlékezik édesanyjára Botond.

Lendületét még az utolsó éveiben sem vesztette el, szinte halála napjáig kitartóan küzdött, élni akart.

“A legelhivatottabb ember volt, akit ismertem, a lendülete gyerekként is magával ragadt, mégsem tett rám nyomást. Így kezdtem atletizálni is, de például sose vetődött fel, hogy komolyan foglalkozzam a tájfutással. Az viszont biztos, hogy sziklaszilárd értékrendet kaptam tőle” – meséli Botond. 

“Nem voltak szerepei, nem játszotta meg magát soha, egyetlen percre sem. Mindig, mindenki tudta, hogy éppen milyen kedve van!”

Az évek óta ismert betegség ellenére a családot felkészületlenül érte a hír.

“Hiába sejti az ember esztendőkön át, hogy egy rákos betegségnek nem lehet jó vége, mégis, az elmúlásra nem lehet felkészülni… Alighanem évekig tart még ezt feldolgozni”

 – fejtegette Monspart Sarolta fia.

“Sok mindenért küzdött az életében, kiváló eredményeket ért el, de az egyik legfontosabb számára tényleg az volt, hogy női, nem olimpiai sport világbajnokaként megkapta a Nemzet Sportolója címet. Ez az örömbomba segített neki az akkori időszakban a betegséggel szembeni küzdelemben is…”

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210427-megszolalt-monspart-sarolta-gyaszolo-fia-alighanem-evekig-tart-meg-ezt-feldolgozni

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?