ápr 29, 2021
6 Views
0 0

Megszólalt Lőrincz Viktor Európa-bajnok birkózó az olimpiai szabályokról: „A lényeg, hogy megrendezzék a játékokat”

Written by

A biztonság a legfontosabb, ezért például a sportolókat az olimpiai faluban naponta tesztelik majd, és listát kell vezetniük, hogy kikkel találkoztak, kikkel kerültek kapcsolatba. A megelőzésre is komoly hangsúlyt fektetnek a házigazdák: a maszkviselés, az evés, az ivás, az alvás, az edzés és a versenyzés időtartamának kivételével végig kötelező, akárcsak a távolságtartás, valamint a tömegközlekedési eszközök elkerülése. Előírás továbbá a napi egy lázmérés is, 37,5 Celsius-fokos, vagy annál magasabb testhő esetén senki nem léphet be egyetlen helyszínre sem.

(A legfrissebb hírek itt)

Egy különleges intézkedés is helyet kapott a „Playbook”-nak nevezett dokumentumban: kötelező, hogy a résztvevők okostelefonnal rendelkezzenek az előírások betartásához szükséges alkalmazások miatt. Aki nem ilyen készülékkel érkezik a japán fővárosba, annak a helyszínen biztosítanak eszközt.

A Blikk grafikája azt mutatja, a sportolóknak milyen fontos szabályokra kell majd odafigyelniük a nyári olimpián / Grafika: Séra Tamás

A Blikk grafikája azt mutatja, a sportolóknak milyen fontos szabályokra kell majd odafigyelniük a nyári olimpián / Grafika: Séra Tamás

A magyar csapat tagjaként Tokióba utazó Lőrincz Viktor Európa-bajnok, olimpiai ötödik helyezett kötöttfogású birkózó nem gondolja, hogy az óvintézkedések gondot okoznának.

Be kell tartanunk a szabályokat, de úgy gondolom, ezek semmiben sem befolyásolják a teljesítményünket, sem az edzéseken, sem pedig a versenyeken. Nem kellemes persze, egész nap maszkot viselni, de ennyit meg kell tennünk – mondta Lőrincz a Blikknek. – A lényeg, hogy megrendezzék a játékokat, ha pedig bármilyen új előírást bevezetnek, mi alkalmazkodunk.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) folyamatos kapcsolatban van a szervezőkkel és a sportolókkal egyaránt.

„A MOB május első felében tart tájékoztatást az érintett, Tokióra készülő szövetségek, sportolók, szakemberek és az egészségügyi csapat tagjai részére az olimpiát érintő legfrissebb információkról. Emellett folyamatosan napi szintű kapcsolatot tartunk az érintett sportági szövetségek szakembereivel. Az új Playbook nyilvános, mindenki számára elérhető felületeken is olvasható. Minden résztvevő örül, hogy három hónapon belül ismét fellobban az olimpiai láng, így nem nehézségként éljük meg a komplikációkat, hanem a cél eléréséért hozott természetes áldozatként” – tájékoztatta lapunkat a szervezet sajtóosztálya.

www.blikk.hu/sport/mindent-bele/lorincz-viktor-birkozo-tokio-olimpia-koronavirus-szabalyzat-teszt/9hck71n

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?