márc 29, 2021
1 Views
0 0

Megszólalt Hosszú Katinka: “sajnos elkényelmesedtem”

Written by

Az úszók országos bajnoksága után a Nemzeti Sport hosszabban is szóra bírta Hosszú Katinkát, hogy a háromszoros olimpiai bajnoktól állapotjelentést kérjen a tokiói olimpia előtt négy hónappal.

A korábban versenyeit is edzésként felhasználó úszónőt keményen sújtotta a karantén, hosszú időre kiesett a versenyzésen keresztül tehát a megszokott edzésritmusból is.

“Kell ám idő hozzá, hogy az ember visszaérjen arra a szintre, ahol járt”

– kommentálta, hogy az ob-n még rendesen gyengébb időket úszott, mint amiket korábban tudott.

A járványban a legnagyobb problémát számára az jelentette, hogy verseny híján “elég, ha csak kicsivel alacsonyabbra teszed a lécet. (…) Elkényelmesítheti az embert a megváltozott helyzet, én, aki nem ehhez voltam szokva, legalábbis így jártam”.

A járvány alatt ment az uszdába és a konditerembe is, megcsinált mindent, “de ez nem elég”.

“Azt a napi tíz-tizenöt kilométer úszást és a szárazföldi edzéseket nagyon-nagyon jól kell megcsinálni ahhoz, hogy te legyél a világ legjobbja” – ecsetelte. Hozzátette, “át kell verni” magát az embernek, még akkor is, ha a világban bizonytalan minden.

Bevallása szerint nem úgy tekintett sosem az úszásra, hogy az élet-halál kérdése, egyszerűen szerette csinálni, de most még azt is értékelni kell, hogy egy verseny megrendezhető.

“Élvezem azt az utat is, amelyen most járnom kell – ez teljesen új szituáció nekem. Ehhez képest, hogy mi lesz Tokióban, egyáltalán lesz-e olimpia, s ha igen, hányadik leszek, csak másodlagos. Itt vagyok, csinálom, tolom!” – mondta.

Az olimpián a 200 és a 400 vegyest biztosan vállalja, a többi a májusi Eb-n múlik, ami Budapesten lesz.

Ha pedig netán nem lesz olimpia, azt fogja mondani:

“ez van”.

Azért tudja, melyik rivális hol tart körülbelül.

Nyitókép: Facebook/Katinka Hosszu

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?