jún 11, 2021
10 Views
0 0

Megszólalt Galla Miklós: február óta hitegettek a Karinthy-gyűrűvel

Written by

Az indoklás szerint “közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével.”

(A legfrissebb hírek itt)

Így néz ki a Karinthy-gyűrű /Fotó: MTI, Mohai Gábor

Így néz ki a Karinthy-gyűrű /Fotó: MTI, Mohai Gábor

– Óriási megtiszteltetésként éltem meg a megkeresést. Már zajlott a díjátadó szervezése, ám szerdán jött egy e-mail, amiben azt írták, hogy mégsem én kapom, mert a tevékenységem nem egyeztethető össze az MTVA értékrendjével – mesélte a Blikknek Galla, aki korábban az Indexhez eljuttatott üzenetében is írt az őt ért incidensről. – Az ügyvédem felhívta az MTVA vezérigazgatóját, Dobos Menyhértet, de ő azt mondta, nem árulhatja el az okokat, de nagyon sajnálja, hogy végül nem én kaptam. Még annyit tett hozzá, hogy talán jövőre…

Galla Miklós idén biztosan lemarad az elismerésről

Galla Miklós idén biztosan lemarad az elismerésről

Galla nem nagyon érti a történteket, hiszen néhány napja még ő konferálta a rádiókabarét, semmi nem utalt arra, hogy munkásságában kivetnivalót találnak.

Akkor még megegyezett az értékrendünk, később pedig nem? Amúgy tudom honnan fúj a szél. Valaki azt az álhírt terjeszti, hogy beálltam Karácsony Gergely mögé, és csatlakoztam a főpolgármester mozgalmához, de ez nem igaz. Soha életemben nem politizáltam, most mégis úgy érzem, politikai okok miatt vonják meg tőlem az elismerést. Ez egy egészen képtelen helyzet – folytatta szomorúan Galla.

(Legfrissebb hírek)

Február óta hitegettek, én pedig teljesen beleéltem magam. Interjút adtam nekik, az ékszerésznek méretet adtam az ujjamról, hogy mekkora gyűrű kell. Csalódott vagyok, de ettől még van dolgom, novemberben GM49 nagykoncertünk lesz, most arra készülök – mondta megtörten a humorista, aki mellett kollégák is felemelték szavukat.

Kőhalmi Zoltán 2009-ben kapta meg a kitüntetést, közösségi oldalán adott hangot felháborodásának, sőt Dobos Menyhértet is megszólította nyílt levelében.

Kőhalmi Zoltán levelet írt / Fotó: MTI - Zih Zsolt

Kőhalmi Zoltán levelet írt / Fotó: MTI – Zih Zsolt

A mai napon értesültem róla, hogy a díjazottak “tevékenységének” a “közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével” kell összeegyeztethetőnek lenni. Amikor az elismerést kaptam, valamiért elfelejtettek minderről tájékoztatni, én pedig nagyon meg voltam illetődve, ezért nem kérdeztem rá. Sőt, bevallom: tudatlan fejjel azt hittem, elég lesz a szakmai alázat, a maximalizmus, a szüleimtől kapott értékrendem és elődeim, példaképeim iránymutatása. Mivel a díjat a mai napig nagy becsben tartom, (egyszer betörtek hozzánk, de nem találták meg, máskor meg nekem kellett visszalopnom a kislányom babaházából), semmiképpen sem szeretnék olyasmit tenni vagy nyilatkozni, amivel utólag érdemtelenné válnék a díjra. Kérném, küldje el írásban, mit tehetek, és mit nem, illetve szívesen vennék egy általános iránymutatást, ha esetleg váratlan helyzetbe kerülnék, és önálló gondolatokat kellene megfogalmaznom” – írta Kőhalmi.

Lapunk megkereste az MTVA-t is, pontosan mi okból változtatták meg döntésüket, ám nem kívánták kommentálni a történteket.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/galla-miklos-karinthy-gyuru-balhe/ppdlp25

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?