máj 4, 2021
6 Views
0 0

Megszólalt Balatonalmádi polgármestere: ezért fizette vissza a magának kiutalt önkormányzati jutalmat

Written by

Miért döntött úgy, hogy visszafizeti a novemberben magának adott jutalmat?

– Az eredeti kiutalásnál is voltak már erkölcsi aggályaim, hogy helyes-e ez a döntés. Akkor a képviselő-testülettel konzultálva született meg ugyan a határozat, de ezt utólag a kormányhivatal is jogilag problémásnak tartotta. Így nem akartam, hogy ez a csúnya bélyeg rám égjen, felesleges támadási felületnek gondoltam, ezért inkább visszafizettem az önkormányzat kasszájába.

Milyen okok miatt vállalt önkéntes jutalomstopot önmagára nézve?

– A polgármesteri feladatok sokrétűek, lényegében sok extra kihívással járnak, ám amikor elvállaltam, ezekkel számoltam, így a fizetés is ehhez mért. Úgy vélem, ez a munka nem jutalomfüggő, a pluszkihívások teljesítése nem köthető valamiféle prémiumhoz. Ehhez tartom magam a ciklus hátralevő idejében, és remélem, ez példa is lesz mások számára.

(A legfrissebb hírek itt)

A teljes összeg visszafizetése azt is jelenti, hogy az, egy alapítványnak juttatott támogatást, amit ebből fedezett, végül a saját zsebéből finanszírozta?

– Igen. Amúgy is támogatta az önkormányzat az iskola légfrissítőkkel való ellátását, most a hiányzó összeget a családi büdzséből pótoltam ki.

Kiszámítható kölcsönre van szüksége?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!

www.blikk.hu/aktualis/belfold/kepli-lajos-onkormanyzat-jutalom-visszafizetes-aggalyok/z37lhr3

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?