ápr 17, 2021
7 Views
0 0

Megszólalt az ismert sportriporter: elárulta, mennyire nehéz nézők nélkül meccset közvetíteni

Written by

– Nem ez volt az első alkalom, amikor az én hangom szólalt meg a magyar válogatott meccsén, 2013 augusztusában egy magyar–cseh találkozón debütáltam beugróként, még a régi Puskás stadionban – mesélte a Vasárnapi Blikknek a kommentátor-szpíker.

– Két kedvenc meccsem is van, az Uruguay elleni Puskás Aréna-avató, fantasztikus volt a hangulat, telt házas meccsen a műsorközlő is extázisba kerül. Viszont ezt a találkozót bizonyára überelte volna az Izland elleni, Eb-kijutást érő győzelem, ha nem zárt kapus. Ott még jobban megemelhettem volna a hangom Szoboszlai győztes góljánál, ha zúg a stadion.

(A legfrissebb hírek itt)

Legnagyobb élménye a Puskás Aréna megnyitója volt, ezen az uruguayiak ellen játszott a csapat /Fotó: Varga Imre

Legnagyobb élménye a Puskás Aréna megnyitója volt, ezen az uruguayiak ellen játszott a csapat /Fotó: Varga Imre

Matuz az Újpest szpíkerét, Kristin Lászlót váltotta a poszton.

– Óriási megtiszteltetés a válogatottmeccsek hangjának lenni. Szerencsére a televíziós munkáimmal mindig össze tudtam egyeztetni – tette hozzá Matuz, aki részletezte nekünk munkáját egy meccs alatt. – Négy órával a kezdés előtt van egy megbeszélésünk, ahol átvesszük és elpróbáljuk a forgatókönyvet. Ebben szerepelnek az én megszólalásaim, amelyeket az UEFA-tól kapunk, illetve a DJ feladatai, akivel szorosan összedolgozom. Kevés lehetőség van rögtönözni, bevezetésnél szinte semmi. A biztonsági főnökkel is kapcsolatban állok, hisz a rendfenntartás érdekében is közölnöm kell információkat. Akkor nem vagyok népszerű, ha figyelmeztetnem kell a drukkereket a sportszerű buzdításra. A feladatköröm addig tart, míg az utolsó drukker el nem hagyja a stadiont.

A népszerű tévés nehezen viseli, hogy mostanában a koronavírus miatt zárt kapus meccseken kell dolgoznia.

Matuz 2013-ban volt először a válogatott hangja a stadionban /Fotó: Pozsonyi Zita

Matuz 2013-ban volt először a válogatott hangja a stadionban /Fotó: Pozsonyi Zita

– Nagyon nehéz nézők nélkül. A szövegeimet mostanság nem úgy kezdem, hogy kedves szurkolók, hanem hölgyeim és uraim, mivel a VIP-ben azért akadnak vendégek. A kongó lelátó, az edzőmeccsjellegű hangulat ráragad a szpíkerre is. Ahogy a tüzes találkozók is magával sodorják. Én a visszafogottabb stílust kedvelem, de vannak olyan stadionok, ahol a túlzott lelkesedést követelik meg – árulta el Matuz.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
A Rossmann is készül a Glamour-napokra! Részletek az akciós újságban (x)
Minden, amit a férfiak legfontosabb szervéről tudni lehet (x)

www.blikk.hu/sport/magyar-foci/matauz-krisztian-sportriporter/pthe87b

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?