ápr 9, 2021
5 Views
0 0

Megszervezné a PDSZ az iskolanyitás megakadályozását

Written by

Megszervezné a PDSZ az iskolanyitás megakadályozását

„Megírtuk a levelet, amivel megakadályozhatjuk az április 19-i jelenléti munkavégzést! Írjátok alá, küldjétek el, és jelezzetek vissza!”

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének honlapján, a nedolgozzingyen.hu-n jelent meg a felhívás a tanároknak és szülőknek, hogy töltsenek ki és írjanak alá egy levelet, amivel a szerintük továbbra is veszélyes április 19-i iskolanyitást kívánják megakadályozni.

A PDSZ magyarázza, hogy jogszabályokra hivatkozva törvényes megtagadni a jelenléti oktatást, ha ezt megindokolják. Szerintük a pedagógusok és a szülők között is sokan ellenzik az újranyitást.

„Fontos, hogy nem a munkavégzést tagadjuk meg, arra továbbra is rendelkezésre állunk – kizárólag ezt az utasítást. Azaz digitális munkarendben továbbra is a munkáltatónk rendelkezésére állunk” – áll a honlapon.

A szakszervezet álláspontja az, hogy ha elég intézményvezető írja alá a levelet és küldi vissza, a nyitás bojkottja sikeres lehet.

Az oldal a szülőknek is felvázolja a lehetőségeket, akik nem szeretnék visszaengedni gyermeküket egyelőre az iskolapadba.

A PDSZ szerint a tanárok egy része még oltás nélkül térhet vissza az oktatási intézményekbe

atv.hu 

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210409-megszervezne-a-pdsz-az-iskolanyitas-megakadalyozasat

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?