máj 31, 2021
4 Views
0 0

Mégsem korlátozza felhasználóit a WhatsApp

Written by

Múlt héten csendben visszavonulót fújt a Facebook tulajdonában lévő WhatsApp, így a kommunikációs platform május 15-én életbe lépett új felhasználási, illetve adatkezelési feltételeit az előzetes tervekkel ellentétben már nem kötelező elfogadnia a regisztrált felhasználóknak, akik a továbbiakban is használni kívánják a szolgáltatást. A The Next Web múlt heti értesülései szerint a felhasználókat ettől függetlenül időről-időre figyelmeztetni fogja majd a rendszer a változásokra.

Január elején a WhatsApp felhasználóit egy felugró üzenetben kezdte figyelmeztetni, hogy amennyiben a kijelölt dátumig nem fogadják el új adatvédelmi irányelveit, nem tudják majd tovább használni az alkalmazást. Noha az irányelvek változtatásai elsősorban az üzleti és magánfelhasználók közti üzenetváltásokra vonatkoztak, a Facebook felé történő adatmegosztással kapcsolatban is akadtak a dokumentumban aggasztó kitételek – méghozzá, hogy a WhatsApp szinte minden személyes adatot, így többek között az alkalmazásban használt telefonszámot, IP címet és egyéb eszközinformációkat is megoszthat az anyacéggel, amelyeket az saját szolgáltatásainak fejlesztéséhez használhat fel.

whatsapp_privacy

Fintech-meetupból sosem elég! (x)

Június 16-án online BlackOwl fintech-meetup: melyek a legfontosabb technológiai kihívások az iparágban?

Fintech-meetupból sosem elég! (x) Június 16-án online BlackOwl fintech-meetup: melyek a legfontosabb technológiai kihívások az iparágban?

A változásokkal kapcsolatos tájékoztató üzenetet felhasználók milliói fogadták meglehetősen bosszúsan, melynek következtében a WhatsApp egy blogposztban volt kénytelen magyarázkodni, mely annak kapcsán is sietett megnyugtatni a felhasználókat, hogy a február 8-án senkinek nem függeszti fel a fiókját – a május 15-i dátumra azonban továbbra is érvényes az eredetileg kijelölt ultimátum.

Bár eleinte úgy tűnt, a május 15-i “korszakváltáshoz” továbbra is ragaszkodik a szolgáltató, a felhasználási feltételek ultimátumszerű megváltoztatása a szolgáltatás legnagyobb piacán, Indiában a kormányzati szintű ellenállásra talált, emellett Németország és Törökország is különböző korlátozó intézkedéseket foganatosított a Facebook tulajdonában lévő szolgáltatással szemben.

www.hwsw.hu/hirek/63330/whatsapp-privacy-policy-aszf-korlatozas-kommunikacio.html

Komment írása

Article Categories:
HWSW
banner

Vélemény, hozzászólás?