márc 29, 2021
6 Views
0 0

Megrohanták Szerbiát a külföldiek az oltásért

Written by

Megrohanták Szerbiát a külföldiek az oltásért

Óriási sorok alakultak ki Szerbia határain, ahol ingyenesen és előzetes regisztráció nélkül is felvehetik a koronavírus elleni védőoltást, akár a külföldiek is. Ukrajnában eközben továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése. Az országban csaknem 12 ezer új beteget regisztráltak egy nap alatt és több mint ötezren kerültek kórházba. Az ATV Híradó riportja.

Akár külföldiek is megkaphatják az AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyagát Szerbiában a kijelölt oltópontokon, ingyenesen és előzetes regisztráció nélkül. Így tömegesen érkeztek emberek azokból az országokból, ahol lassan halad a vakcináció.

A szokásosnál jóval kevesebb résztvevővel, de nyilvánosan rendezték meg a virágvasárnapi felvonulást Jeruzsálemben. Miután Izraelben a lakosság több mint fele megkapta már a második koronavírus-elleni vakcinát is, a római katolikus egyház hívei részt vehettek az ünnepi eseményen.

“A Húsvét üzenete az élet és a szeretet, és annak ellenére, hogy sok elhalálozást látunk a koronavírus miatti világjárványban, továbbra is hiszünk a szeretet és az élet erejében” – mondta a jeruzsálemi latin pátriárka.

Levehették a maszkokat a lakosok a gibraltári utcákon, ahol a felnőtt lakosság túlnyomó többsége már megkapta a koronavírus elleni oltást. Csak a közlekedési eszközökön és a boltokban kell maszkot viselni.

Megtartották az első koncertet Spanyolországban, a koronavírus-járvány egy évvel ezelőtti kitörése után. A közönség tagjainak koronavírus-tesztet kellett végezniük mielőtt beléphettek a terembe és mindegyikük kapott egy FFP2-es maszkot.

Könyvet ad ki a brit Nemzeti Galéria és Katalin cambridge-i hercegné. A Hold Still: Portré a Nemzetünkről 2020-ban című kampányt Vilmos herceg felesége az első vesztegzár idején indította, és az volt a célja, hogy képekben megörökítsék a résztvevők a koronavírus miatt kialakult rendkívüli időszak pillanatait.

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210328-szerbia-hatarain-ingyenesen-regisztracio-nelkul-is-felvehetik-a-koronavirus-elleni-oltast-akar-a-kulfoldiek-is

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?