jún 8, 2021
19 Views
0 0

Megoldást keres Törökország a tengereit ellepő nyálka ellen

Written by

81 az új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 806 089-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 12 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 866-ra emelkedett.
Már 5 millió 262 ezer embert beoltottak, közülük 3 millió 994 ezren már a második dózist is megkapták.
A szennyvízben az elmúlt héten mért koronavírus-koncentráció országos átlaga alacsony szinten stagnált, de a tavaly nyáron mért átlagos értékek szintjére még nem csökkent – közölte a koronavirus.gov.hu.
A koronavírus-járvány csak azoknak ér véget, akik beoltatták magukat – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.
A magyar emberek a migrációs helyzetben és a koronavírus idején is számíthatnak a magyar katonákra – mondta Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség újonnan kinevezett parancsnoka.
Vizsgálat indul Karácsony Gergely nyelvvizsgája miatt. A Magyar Nemzet szerint az oktatási hivatal arra kérte a Budapesti Corvinus Egyetemet, vizsgálják ki, hogyan dolgozhatott a főpolgármester a szükséges nyelvvizsga-bizonyítványok nélkül az intézményben
A lap birtokába jutott szabályzat szerint a tanársegédi pozícióhoz egy, az adjunktusi feladatok ellátásához két dokumentum is szükséges lett volna.
Felháborító Niedermüller Péter, a DK VII. kerületi polgármesterének azon kijelentése, amelyben bírálta a nemzeti indíttatású tananyagot – mondta Bajkai István Magyarország élőben című műsorunkban.
A Fidesz országgyűlési képviselője szerint Gyurcsányék a nemzetből tömeget akarnak csinálni.
Polgárháború szításával vádolta meg a kormányt a parlamentben Gyurcsány Ferenc.
Később a DK szimpatizánsai a Hír TV stábját lökdösték a pártelnök utcafórumán. Szidalmakkal és testükkel próbálták megakadályozni, hogy a sajtó munkatársai kérdezhessenek Gyurcsány Ferenctől.
Dobrev Klára a Hír Tv-nek elismerte, hogy elfogadhatatlan Rig Lajos cigányozó és zsidózó kijelentése.
A DK miniszterelnök-jelöltje ennek ellenére mégis nyíltan kiáll és támogatja a Jobbikos képviselő indulását az ellenzéki előválasztáson a veszprémi körzetben.
A Magyar Patrióták Közössége évek óta küzd azért, hogy az önkényuralomra emlékeztető közterületi elnevezések örökre eltűnjenek az országból – mondta Hetzmann Róbert, az egyesület elnöke Magyarország élőben című műsorunkban.
A baloldal 1148 módosító javaslatot nyújtott be a jövő költségvetéshez, amelyek elfogadásuk esetén 8800 milliárd forinttal borítanák fel a benyújtott tervezetet – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.
A Continental Automotive Hungary Kft. a 4,2 milliárd forintos beruházással bővíti kutatás-fejlesztési központjainak kapacitását, 70 új munkahely jön létre. A fejlesztéshez a kormány 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.
A Sisecam csoport első európai üvegcsomagolóanyag-üzeme Kaposváron jön létre, a török cég 73 milliárd forintos beruházást hajt végre, 330 új munkahely jön létre – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
A magyar gazdaság újraindításában komoly szerepet kap a Paks II. projekt, hiszen a beruházás óriási fellendülést biztosít nemcsak Pakson és a régióban, hanem az egész országban – mondta Süli János tárca nélküli miniszter.
A legkorszerűbb ismeretek egybevonása a magyar tradíciókkal, a magyar kultúra értékeivel képezheti azt az alapot, amelyre építkezni lehet a magyar oktatásban – hangsúlyozta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.
Az egyszülős családok nincsenek egyedül, figyelem, megértés, támogatás és elismerés kell, hogy illesse őket azért, hogy két szülőként állnak helyt – mondta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.
Nekünk európaiaknak a kereszténység nem választás kérdése, hanem predesztináció – hangsúlyozta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.
Az európai baloldal ismét minősíthetetlen hangon támadja Magyarországot – írta Orbán Viktor miniszterelnök Szamizdat 9. című közleményében.
Most azért támadják Magyarországot, „mert nem volt hajlandó egy politikai súlyt és komolyságot nélkülöző közös nyilatkozatot aláírni Hongkong ügyében” – közölte a kormányfő.
Orbán Viktor közölte: Magyarország álláspontja szerint véget kell vetni annak a brüsszeli gyakorlatnak, amely nyilatkozatok fabrikálásában és lobogtatásában merül ki.
Szlovákia el fogja ismerni a magyar oltási igazolványokat, illetve elfogadja a koronavírus elleni orosz és kínai oltóanyaggal végzett oltásokat is – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.
Csehország június 21-étől megnyitja határait az EU tagországai és Szerbia állampolgárai előtt, ha teljesítik a beutazáshoz megkövetelt feltételeket – jelentette be Adam Vojtech egészségügyi miniszter.
A világon 173,3 millió ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3,7 millió a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.
Ukrajnában tovább lassult a koronavírus-járvány terjedése, egy nap alatt alig több mint ötszáz új beteget jegyeztek fel.
Ingyen és bármiféle nehézség nélkül kaphatják meg a koronavírus ellen Szerbiában elérhető oltóanyagokat Bosznia-Hercegovina és Észak-Macedónia állampolgárai – jelentette a szerbiai közszolgálati televízió.
Már Szlovákiában is oltanak az orosz Szputnyik V vakcinával.
Az elmúlt 24 órában – tizenegy hónapja először – egyetlen új koronavírusos esetet sem észleltek Máltán.
Az afgán légierő több csapásban megölt mintegy félszáz külföldi fegyverest, aki a kormány ellen lázadó tálibok oldalán harcolt.
36 ember meghalt és többtucatnyi megsebesült a szudáni Dél-Dárfúr államban kitört törzsi összecsapásokban – közölte a SUNA állami hírügynökség..
A holland kormány úgy döntött, nem fizet kárpótlást az 1960-as évektől az 1990-es évek végéig tartó illegális, határokon átnyúló örökbefogadási gyakorlat áldozatainak – írta a Dutchnews nevű holland hírportál.
Első Olaszország címmel országos demonstrációt tart a Matteo Salvini vezette Liga párt Rómában június 19-én, amely a jobboldali parlamenti erők első közös megmozdulása lesz a pandémia utáni újraindulás jegyében.
Az elmúlt hónapok botrányai miatt nem várták tárt karokkal Guatemalában az amerikai alelnököt. Kamala Harris első hivatalos tengeren túli útja a közép-amerikai országba vezetett, ahol tüntetők bírálták a demokrata politikust.
A demonstrálók szerint a tavalyi elnökválasztást elcsalta a balliberális oldal, Kamala Harris pedig Joe Biden mielőbbi leváltására törekszik. A rend fenntartására több ezer egyenruhást mozgósítottak.
17 ember életét vesztette Srí Lankán a heves monszunesőzések következtében kialakult árvizek miatt az utóbbi napokban – közölték a hatóságok.
Felújítják Törökbálinton az M7-es autópálya feletti gyalogos-kerékpáros felüljárót, a munkálatok miatt június 7-től augusztus 31-ig a Köztársaság tér és a Jókai Mór utca közötti szakaszon a hidat a közforgalom elől lezárták.
Országszerte a vízparti területeken folytatódik a szúnyoglárvák elleni védekezés – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
Az 52 kilogrammos Pupp Réka kiesett a nyolcaddöntőben a budapesti Papp László Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.
A hivatalos rangsort a nemzetközi szövetség csak a világbajnokság után hozza nyilvánosságra, a magyar szövetség számítása szerint Csernoviczki Éva után Pupp Réka is megszerezte a tokiói indulás jogát.
A Dunaújvárosi Kohász KA csapata százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a női kézilabda Ligakupát.
A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata azonnali hatállyal menesztette David Davis vezetőedzőt.

hirtv.hu/hirtvkulfold/megoldast-keres-torokorszag-a-tengereit-ellepo-nyalka-ellen-2522932?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?