máj 8, 2021
19 Views
0 0

Megnyitotta kapuit a hűsítő hardvertárlat

Written by

Léghűtések

Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Aktuális válogatásunkat különféle lég- és vízhűtésekkel indítjuk, melyeknek első képviselője a 220 wattos TDP-ig bevethető, aszimmetrikus kivitelű Alpenföhn Brocken 3 Black Edition. A 165 mm magas bordázaton két 140 mm-es, folyadékcsapágyas (Wing Boost 3 szériás) légkavaró trónol push-pull konfigurációban, és az öt darab, 6 mm-es átmérőjű, rézből készült hővezető cső közvetlen kontaktusban van a központi egység IHS-ével. A PWM-es (400-1050 rpm) léghajtók 103 m³/órás légszállítást szavatolnak 22 dB-es zajterhelés mellett.

Alpenföhn Brocken 3 Black Edition
Alpenföhn Brocken 3 Black Edition [+]

A mintegy 24 000 forintba kerülő, 1024 grammot nyomó modell RockMount 2 rögzítőmechanizmusa az AMD Socket FM2(+) kivételével gyakorlatilag az elmúlt évtized összes konzumer tokozására felapplikálható, és Brocken 3 White Edition névvel van egy hófehér ikertestvére is. A garancia időtartama 1 év, csakúgy, mint a soron következő márkatársnál.

Alpenföhn Brocken 3 White Edition
Alpenföhn Brocken 3 White Edition [+]

11 000 forint környékére fészkelte be magát az Alpenföhn 150 wattos TDP-re hitelesített, 159 mm magas, négy (közvetlenül érintkező) hővezető csővel megspékelt, aszimmetrikus tornya, a Ben Nevis Advanced, amin egy 130 mm-es, négytűs (500-1500 rpm), 95,4 m³/órás légszállítással és 25,8 dB-es hanggal kecsegtető, folyadékcsapágyas légforgató gerjeszti a hűsítő fuvallatokat. A cakkpakk 630 grammos hűtés ugyanazokkal a foglalatokkal párosítható össze, mint testesebb rokona.

Alpenföhn Ben Nevis Advanced
Alpenföhn Ben Nevis Advanced [+]

A 155 mm magasra nőtt, kompletten 765 grammos Raijintek Leto RGB forrasztásmentes lamelláin egy 120 mm-es, csúszócsapágyas, 56 cfm légszállítású és 1,6 mm-H2O statikus nyomású ventilátor teljesít szolgálatot, amelynek percenkénti fordulatszámát 800 és 1800 közé lőhetjük be, és amitől legrosszabb esetben 25 dB-es “hangerőt” várhatunk. A lapátok körül fénycsík fut körbe, és a keret sarkaiban némi rezgéselnyelő gumírozás teszi tiszteletét. Hővezető csövekből négyet kapunk, s ezek – az Alpenföhnökhöz hasonlóan – közvetlenül érintkeznek a CPU kupakjával.

Raijintek Leto RGB
Raijintek Leto RGB [+]

A szintén 11 000 forint tájékára pozicionált hűtő is használható az utóbbi 10 év mindegyik kommersz foglalatával, és most az AMD Socket FM2(+) sem rekedt a körön kívül. Az apparátus kapható gyárilag két ventilátorral szerelve; ez volna a hozzávetőleg 14 000 forintért árusított Leto Pro RGB.

Raijintek Leto Pro RGB
Raijintek Leto Pro RGB [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

prohardver.hu/teszt/hazai_palya-megnyitotta_kapuit_a_husito_hardvertar/leghutesek.html

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
prohardver
banner

Vélemény, hozzászólás?