jún 11, 2021
8 Views
0 0

Megkérik a drukkereket, hogy ne fütyüljenek? – válaszolt az MLSZ szóvivője

Written by

Megkérik a drukkereket, hogy ne fütyüljenek? – válaszolt az MLSZ szóvivője

A magyar válogatott kedden játssza első Európa-bajnoki mérkőzését a várhatóan telt házas Puskás Arénában. Kérdés, az írek elleni felkészülési meccshez hasonlóan, a szurkolók kifütyülik-e az esetlegesen letérdelő, a feketék elnyomása ellen tiltakozó vendég focistákat. Az MLSZ szóvivője Híradónknak elmondta, bárhogy is alakul, a szövetség tudomásul veszi és elfogadja a drukkerek álláspontját.

A meccsre 67 ezer nézőt várnak, a belépéshez már a mérkőzést megelőzően át kell venni egy karszalagot.

„Ahhoz, hogy minden biztonságban élvezhesse ezeket a mérkőzéseket és a stadionba gyors és zökkenőmentes a belépés és ne a belépéskor aréna kapujában kelljen különböző igazolványokat és egyéb okmányokat ellenőrizni, ezért a szervező bizottság úgy döntött, hogy a gyorsabb belépés érdekében előzetesen karszalagokat kell a szurkolóknak felvenni.”- mondta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

A karszalagokat három ponton: a Fradi pályánál, a Városligeti szurkolói zónánál és a Papp László Budapest Sportarénánál lehet átvenni.

A keddi magyar-ír felkészülési meccsen a szurkolók egy része kifütyülte a feketék elnyomása ellen letérdelő ír focistákat. Sipos Jenő az MLSZ szóvivője arra a kérdésünkre, hogy meg kérik-e a drukkereket, hogy a továbbiakban ne fütyüljenek, az alábbi választ adta: „A szurkolók természetesen, tőlünk olyan szempontból függetlenek, hogy kérjük a megértésüket ebbe a dologban. Kérjük a megértésüket, akár így alakul, akár úgy alakul mi tudomásul vesszük és elfogadjuk az ő álláspontjukat. Nyilván az a jó, hogy ha remek hangulat van egy mérkőzéseken és nem keveredik mondjuk a futballszakmai dolgokhoz más téma, más kérdés. A magyar válogatottnak, a Magyar Labdarúgó Szövetségnek pedig ez az álláspontja ebben a kérdésben.”

A szóvivő hozzátette, az MLSZ mindenféle diszkriminációt, megkülönböztetést elutasít.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210611-megkerik-a-drukkereket-hogy-ne-futyuljenek-valaszolt-az-mlsz-szovivoje

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?