márc 31, 2021
9 Views
0 0

Megkapták a háziorvosok a praxisukhoz tartozó regisztráltak névsorát

Written by

Egy szakmai útmutatót is mellékeltek a listához.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

A háziorvosok a héten megkapták a praxisukhoz tartozó összes oltásra regisztrált páciens névsorát – mondta az ATV-nek Békássy Szabolcs, a Háziorvosok Online Szervezetének elnöke.

Békássy azt is elmondta, a névsor mellé a háziorvosok kaptak egy szakmai útmutatót is, ami alapján ki tudják választani a legveszélyeztettebbeket a listáról.

Azt is hozzátette az elnök, hogy az oltási terv nem változott; továbbra is a legidősebb páciensek védelme az elsődleges prioritás. Ugyanakkor – mint Békássy fogalmazott – „a szakmai útmutató tartalmaz olyan egyéb csoportokat, akik az idős pácienseken túl elsőként immunizálhatók”. Közéjük tartoznak a várandósok és a cukorbetegek is.

hvg.hu/itthon/20210331_haziorvos_praxis_regisztraltak_nevsor#rss

Komment írása

Article Categories:
hvg.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?