ápr 16, 2021
9 Views
0 0

Mégis soron kívül oltják a papokat és a lelkészeket Magyarországon

Written by

A papok és a lelkészek is megkapják az oltást – jelentette be Gulyás Gergely pénteken Zánkán. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a döntést azzal indokolta, hogy ők is kiemelkedő szerepet játszanak a koronavírus elleni védekezésben, valamint a járvány okozta nehéz időszakban. 

Gulyás Gergely elmondta, hogy Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke és Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke fordult az Orbán-kormányhoz azzal a kéréssel, hogy

mivel a lelkipásztorok fontos tevékenységet végeznek, többek között kórházakban látnak el feladatokat, iskolákban oktatnak és temetési szertartásokat végeznek a járvány idején is, ezért részesüljenek ők is oltásban.

A miniszter úgy fogalmazott, „szerények voltak” az egyházi vezetők a kérés időbeliségét illetően, hiszen már több mint 3 millió ember megkapta az oltást – írta az  MTI. Egyébként a katolikus templomokban már szombattól tartanak nyilvános miséket, a református templomok pedig május 2-án nyitnak.

index.hu/belfold/2021/04/16/belfold-koronavirus-magyarorszag-papok-lelkeszek-oltas-gulyas-gergely-bejelentes/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?