jún 4, 2021
9 Views
0 0

Mégis biológiai fegyvernek készült a koronavírus?

Written by

Mégis biológiai fegyvernek készült a koronavírus?

A Vanity Fair értesülései szerint a kínai hadiipar kutatói genetikailag és biológiailag módosított egereken tesztelték a kórokozót, amikor az valószínűleg kiszökött a laboratóriumból.

Mégis biológiai fegyvernek készült a koronavírus?

A projekt során a rágcsálókban emberéhez hasonló tüdőt alkottak, melyet később különféle kórokozókkal is megfertőztek – írja a Liner.hu a Vanity Fair értesüléseire hivatkozva.

Az úgynevezett CRISPR technológia segítségével genetikai és biológiai módosításokat hajtottak végre az egerek szervezetében kínai laboratóriumokban – hívta fel a figyelmet még tavaly áprilisban az amerikai Nemzetvédelmi Bizottság (NSC) virológusai.

A tanulmány feltárása során az is felvetődött, hogy a virológusok egy biológiai fegyver kifejlesztésén dolgozhattak, ugyanis a 23 szerző közül 11-en a kínai hadsereg orvosi kutatóintézetének tagjai voltak. Az NSC a nyomozás során megállapította, az egereken végzett első beavatkozások még 2019 nyarán történtek meg, néhány hónappal a pandémia kirobbanását megelőzően.

Mindezekből kifolyólag az NSC munkatársai arra a következtetésre jutottak, hogy a kínai hadsereg egereken ellenőrizte a különböző, mesterségesen előállított vírustörzsek hatását, ezáltal pedig meghatározták, emberekre milyen veszélyeket jelenthetnek az eltérő típusú kórokozók. 

Egy technikai malőr során végül az egyik rágcsáló kiszökhetett a laborból, és elterjeszthette a világjárványt okozó fertőzést, ami több millió áldozatot szedett a Földön, és a 21. század legsúlyosabb pandémiájává nőtte ki magát. 

Az NSC biovédelmi vezetője, Anthony Ruggiero elmondta, szerették volna a lehető legtöbb információt begyűjteni az incidensről, azonban a kínai hatóságok folyamatosan ellehetetlenítették munkájukat, és állandóan visszautasították a közeledésüket, így semmit sem tudtak kideríteni az elméletről.

atv.hu

Koronavírus: Peru megelőzte Magyarországot a lakosságarányos halálozásban

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210604-megis-biologiai-fegyvernek-keszult-a-koronavirus

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?