febr 27, 2021
15 Views
0 0

Meghosszabbította a bértámogatás időtartamát a kormány

Written by

A kormány az eddigi korlátozásokkal egyidőben bértámogatást nyújt azon ágazatok munkavállalóinak, amelyek a leginkább érintettek a koronavírus-válságban. A bértámogatásokat a kormány ma meghosszabbította, méghozzá úgy, hogy arról nem kell külön kérvényben nyilatkozni. A rendelet így szól:

A veszélyhelyzet ideje alatt egyes gazdaságvédelmi intézkedésekről szóló 485/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R1.) a következő 17/A. §-sal egészül ki:„17/A. § A 3. alcím szerinti bértámogatás a 14. § (5) bekezdése szerinti teljes időtartamra külön kérelem benyújtása nélkül – a munkaerőpiaci programban meghatározottak szerint – meghosszabbodik azon munkaadó esetében, aki

  • a) a veszélyhelyzet ideje alatt az egyes veszélyhelyzeti kormányrendeletek módosításáról szóló 86/2021. (II. 27.) Korm. rendelet hatálybalépése előtt nyújtott be kérelmet, a kérelemben foglalt munkavállalója vonatkozásában, és
  • b) a fővárosi és megyei kormányhivatalnál 2021. március 5. napjáig nem nyilatkozik arról, hogy nem kívánja a kérelemben foglalt munkavállalója tekintetében a teljes időtartamra igénybe venni a támogatást.”

Ez lényegében nem jelent változást a bértámogatási programban, akik eddig megkapták, azok mindenféle kérvény vagy jelzés nélkül ezentúl is megkapják majd. Egyedül azt kell jelezni a kormányhivatal felé, ha egy munkáltató a támogatással ezentúl nem kíván élni.

Címlapkép: Getty Images

www.portfolio.hu/gazdasag/20210227/meghosszabbitotta-a-bertamogatas-idotartamat-a-kormany-471820

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Gazdaság · portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?