márc 29, 2021
3 Views
0 0

Meghosszabbítják a kilakoltatási moratóriumot Amerikában a koronavírus miatt

Written by

A CDC vezetője szerint a közegészségügyi válsághelyzet okozta gazdasági visszaesés miatt amerikai emberek milliói kerültek nehéz helyzetbe, mert nem tudják fizetni a bérleti díjakat. “Kulcsfontosságú lépés a COVID-19 terjedésének megállításában, hogy az otthonaikban tudjuk tartani az embereket, távol a túlzsúfolt gyűjtőhelyektől, mint amilyenek például a hajléktalanszállók” – fogalmazott Walensky.

A rendeletet eredetileg szeptemberben adta ki az atlantai székhelyű ügynökség, Donald Trump volt amerikai elnök adminisztrációja idején. Január 29-én pedig – miután Joe Biden elnök hivatalba lépett – egyszer már meghosszabbították március végéig. Az amerikai törvényhozás ebben a hónapban 21,5 milliárd dolláros sürgősségi bérleti támogatást hagyott jóvá. Ezt megelőzően, decemberben 25 milliárd dollárt szavaztak meg ugyanerre a célra.

A Fehér Ház adatai szerint januárban minden ötödik amerikai bérlő elmaradt a bérleti díjak befizetésével. A CDC pedig arról számolt be, hogy több mint 4 millió amerikai felnőtt tart a kilakoltatás közvetlen kockázatától. A rendelet azokra az egyedülálló bérlőkre vonatkozik, akiknek az éves jövedelme nem haladja meg a 99 000 dollárt. Házaspárok esetén pedig azok vehetik igénybe a segítséget, akiknek a közös éves jövedelme nem több mint 198 000 dollár.

A CDC adatai szerint vasárnapig csaknem 143,5 millió koronavírus elleni vakcinát adtak be az Egyesült Államokban, amely a jelenleg rendelkezésre álló mennyiség körülbelül 79 százaléka. Ez azt jelenti, hogy egy nap alatt körülbelül 3,3 millióval nőtt a beadott oltások száma, amely az elmúlt hét napi átlagát 2,7 millió adagra növelte. A hivatalos statisztika szerint a lakosság körülbelül 28,2 százaléka – azaz 94 millió ember – kapott legalább egy adag oltást, és az amerikaiak 15,5 százalékának – azaz körülbelül 52 millió embernek – a teljes dózist beadták.

Címlapkép: Getty Images

www.portfolio.hu/bank/20210329/meghosszabbitjak-a-kilakoltatasi-moratoriumot-amerikaban-a-koronavirus-miatt-476298

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?