márc 30, 2021
5 Views
0 0

Meghalt egy férfi Rédicsen tarlóégetés közben

Written by

Tarlóégetés közben meghalt egy férfi Rédicsen. Mukics Dánielnek, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjének a tájékoztatása szerint kedd délután három körül kaptak bejelentést arról, hogy a 75-ös főút mellett, Rédics közelében egy hektáron ég a kukoricatarló.

A helyszínre érkező lenti tűzoltó gyorsan megfékezték a lángokat, de oltás közben egy férfi holttestét találták meg a leégett területen. A katasztrófavédelem vizsgálja a tűz pontos keletkezésének okát, és az eset körülményeit.

Az enyhülő időjárás miatt elkezdődtek a mezőgazdasági és a kerti munkák. Március eleje óta már 2140 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat. A leégett terület pedig akkora, mintha 2800 futballpálya égett volna le. A katasztrófavédelem felhívja a figyelmet arra, hogy a természetes és az épített környezet megóvása érdekében csak ott szabad égetni, ahol azt megengedik a szabályok. K ülterületen tilos tarlót égetni, kerten belül pedig csak akkor szabad elégetni a zöldhulladékot, ha azt önkormányzati rendelet megengedi.

24.hu/belfold/2021/03/30/redics-tarloegetes-meghalt-ferfi/

Komment írása

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?