Sze 23, 2020
16 Views
0 0

Megdöbbentő kijelentés: az oroszok azt hiszik, a Vénusz az övék?

Written by

Oroszország izgalmas, egyben különös hely is, ha pedig terjeszkedését tekintjük, földrajzilag is megkerülhetetlen tekintéllyel rendelkezik a Föld nevű bolygón. Az űrverseny azonban jelenleg is zajlik, a tervek szerint embert szeretnénk küldeni a Marsra, és bár az összeesküvés elméletek gyártóinak akad szkeptikus része a holdra szállást illetően, talán egy nap itt is láthatunk ismét landolást.

(A legfrissebb hírek itt)

A Vénusz már egy komplikáltabb kérdéskör, hiszen az emberi élet kialakítása kvázi lehetetlen lenne, az egyetlen elméleti síkon feltett kérdés csupán a lebegő városok témáját feszegeti, ez azonban nem jelenti, hogy ne találnánk példát kutatásokra, sőt.

Az idei hónap egyik legfontosabb híre csillagászati szempontból, hogy a bolygón élet nyomaira bukkantak, egy kutatócsoport foszfinnyomokat talált, melyet bizonyos mikroorganizmusok termelnek, oxigéntől elzárt környezetben. Ennek alapján tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy akár élet is lehet az egyetlen női istenről elnevezett bolygón.

Oroszországnak több sem kellett, egyből jelentkezett, és Dmitrij Rogozin, az orosz Roszkoszmosz repüléstechnikai vállalat vezetője kijelentette egy kiállításon: “Hisszük, hogy a Vénusz orosz bolygó.”

Noha katonai csapatokkal és űrgárdistákkal egyelőre bizonyára nem indulnak kiépíteni a határvédelmet a jelentős hadvédelmi erővel rendelkező illetékesek, a szakember indoklása a következő volt:

“Hazánk volt az első és egyetlen, amelyik sikeresen landolt a Vénuszon”– kijelentése pedig nem is teljesen alaptalan, hiszen a Venyera-program keretei között a 60-as évektől kezdődően az akkori Szovjetúnió mintegy 22 esztendőn keresztül tanulmányozta a szépség római istennőjéről elnevezett bolygót, melyet a vezető kijelentése nyomán a most történt bejelentések nyomán ismét megkezdenének.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Ha ezt a 6 fogalmat ismerjük, akkor sokat tehetünk a környezetért (x)
Egy trükk, amellyel könnyebb és olcsóbb lesz a vásárlás (x)

www.blikk.hu/aktualis/vilag-titkai/oroszorszag-venusz-bolygo/wgk0hp3

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?