máj 28, 2021
12 Views
0 0

Megannyi kérdéssel keressük a digitális asszisztensünket– na, de melyiket? Segítünk választani

Written by

Eresszük gyorsan le a redőnyöket! Íme néhány egyszerű kívánság és kérdés, amelyeket elég kimondani, és az okosasszisztens anélkül válaszol vagy teljesíti óhajunkat, hogy megmoccantunk volna – jól hangzik, ugye? És mindez már nem álom, hanem valóság, és a megoldások közül válogathatunk is!

A legnagyobb technológiai cégek asszisztensei versenyeznek a kegyeinkért: az Apple Sirit, az Amazon Alexát, a Google pedig a kevésbé fantáziadús nevű, de legalább ennyire segítőkész Assistantet állította csatasorba.

(A legfrissebb hírek itt)

Az Apple termékével a Siriáll kapcsolatban, mikrofonjain keresztül beszél-hetünk gépi segítőnkhöz

Az Apple termékével a Siriáll kapcsolatban, mikrofonjain keresztül beszél-hetünk gépi segítőnkhöz

De mik is ezek, és hogyan működnek? Nos, a válasz egyszerű is meg nem is: mindhárom technológia arra szolgál, hogy hangunkkal utasítsuk az otthoni rendszerünket különböző feladatokra, vagy éppen információt keressünk számítógépen vagy mobilon böngészés nélkül.

Az Amazon rendszerével az Alexa okosasszisztens vezérelhető, természetesen kiváló hangszóró ez is

Az Amazon rendszerével az Alexa okosasszisztens vezérelhető, természetesen kiváló hangszóró ez is

Mindehhez egy otthoni, hangszórós-mikrofonos okoseszközre van szükségünk – az Apple-nél ez a HomePod, az Amazonnál az Echo, a Google rendszerében a Home nevet viseli –, amely a hálózaton mobilunkhoz kapcsolódik, és máris készen áll virtuális segédünk, hogy akár válaszoljon kérdéseinkre, akár elintézze helyettünk a jegyvásárlást, az útvonaltervezést, vagy éppen működtesse okosotthon-berendezéseinket. Ha pedig szórakozásra vágynánk, elég egy mondat a zene elindításához vagy éppen a Netflix bekapcsolásához, de okosképernyő is telepíthető hozzájuk.

(Ez is érdekelheti: Kauciót, számlákat, javításokat is számon tart az okos albérletkezelő app)

www.blikk.hu/eletmod/tech/digitalis-asszisztens-okosasszisztens-verseny-tech/fgl84jq

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?