ápr 8, 2021
0 Views
0 0

Megalázták Ursula Von Der Leyen bizottsági elnököt Ankarában

Written by

Kemény politikai kérdések, így a Törökországban tartózkodó több millió menekült európai uniós támogatásának megvitatására érkezett Ankarába Ursula von der Leyen és Charles Michel.

A török elnöki hivatalban azonban csak Recep Tayyip Erdogan török elnöknek és férfivendégének, az európai állam és kormányfők tanácsa elnökének, Charles Michellnek készítettek ki széket.

Egyikük sem adta át ülőhelyét a Bizottság elnök asszonyának, akinek nem jutott hely. Így ő egy távolabbi kanapén foglalt helyet.

Ez nemcsak női mivoltában volt sértő a hétgyermekes asszonynak, de bizottsági elnöki minőségében is megalázó volt, a csúcsdiplomácia szimbólumokra különösen fogékony közegében.

Az elnök asszony egyértelműen meglepődött, ezt a videóban is látni. De bármennyire is meglepődött, mégis úgy döntött hogy a protokoll szabályaival szemben a tartalmi kérdéseket részesítette előnyben, szerintem ez volt a helyes, de az európai polgárok biztosan ezt várták volna tőle.

– fogalmazott óvatosan a Bizottság szóvivője Brüsszelben, a botrány jelentőségét kisebbítve. A malőr aligha lehet véletlen, a protokollért felelős hivatalnokok az efféle magas rangú látogatások legapróbb részletét is kínos aprólékossággal tervezik meg. Karoline Edtstadler osztrák európaügyi miniszter tiszteletlennek nevezte a bánásmódot.

Szerinte provokáció történt, amit az is mutat, hogy von der Leyen a tárgyalás előtt bírálta Törökországot, amiért az kilépett az isztambuli egyezményből. Ez a megállapodás támogatói szerint a nők elleni és családon belüli erőszak megelőzését szolgálja, bírálói szerint azonban a militáns feminizmust és a genderideológia terjesztését szolgálja.

Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter pedig azt mondta, hogy illúziónak minősülnek a Törökországgal folytatott uniós csatlakozási tárgyalások, vagyis az országnak nincs helye az európai integrációs szervezetben.

Az Európai Bizottság elnöke a törökországi menekültek további támogatására tett ígéretet az uniós-török migrációs megállapodás betartása fejében.

hirtv.hu/hirtvkulfold/megalaztak-ursula-von-der-leyen-bizottsagi-elnokot-ankaraban-2519754?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?