ápr 8, 2021
1 Views
0 0

Megakadályoznák a tanárok az iskolák újranyitását!

Written by
Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

“Ha számít Neked az emberélet…” címmel jelent meg a Pedagógusok Szakszervezetének friss Facebook-bejegyzése, amely azt írja, hogy a kormány április 19-én becsenget az oktatási intézményekben. A szakszervezetek korábban többször is kérték a kormányt, hogy ne nyissa meg addig az iskolákat, ameddig magas a fertőzésszám, illetve amíg nem alakul ki a tanárok védettsége a koronavírussal szemben, azonban a kormány ragaszkodik az újranyitáshoz.

A bejegyzésben felvetik, hogy ha az üzletekben négyzetméter alapú a bent tartózkodók száma, a tantermekben mi a helyzet – utalnak arra a szabályozásra, hogy az üzletekben 10 négyzetméterenként egy vevő lehet, ami a tantermekben kivitelezhetetlen. Felvetik a kérdést, hogy ha a nyitás elindítja a negyedik hullámot, ki védi meg a gyerekeket és a szüleiket.

“A kormány felelőssége lesz, ha még több oktatásban dolgozó hal meg! Emberéletekről, családok, diákok, kollégák életéről van szó!” – áll a PSZ bejegyzésében.

A pedagógusoknak címezve azt írják: “Mire vársz? A hozzátartozóid élete neked számít? Most kell cselekedni! FOGJUNK ÖSSZE! Ha online maradsz, azzal még nem tagadod meg a munkát! Vigyázzunk egymásra!”

Emlékeztetnek, az oktatásban dolgozók többségét a Pfizer-BioNTech vakcinával oltják. A protokoll szerint a legmagasabb védettség kifejlődéséhez az első oltástól számított 7 hét szükséges.

“Ezért követeljük a kormánytól, hogy:

  • Halassza el az április 19-re tervezett kötelező jelenléti oktatás bevezetését!
  • Tartsa be az oltási protokollt!”

Éppen erről beszélt a mai napon Szlávik János infektológus főorvos is, aki szerint csak a második oltás védhet meg a koronavírustól. A szakértők szerint az első oltás után is súlyosan meg lehet fertőződni.

Boldogkői Zsolt, molekuláris biológus, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára azt mondta: veszélyesnek tartja az iskolák április 19-ei nyitását.

Boldogkői korábban azt mondta, hogy ne nyissuk meg az iskolákat, mert:

  • a gyerekeket még nem lehet oltani,
  • a tanárok oltása nem fog elegendő immunitást produkálni addigra,
  • a brit variáns veszélyes a kicsikre,
  • ráadásul ők haza fogják vinni a vírust a családba.

Címlapkép: Getty Images

www.portfolio.hu/gazdasag/20210408/megakadalyoznak-a-tanarok-az-iskolak-ujranyitasat-477706

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Gazdaság · portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?